Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Sportmanie Plzeň 2022 startuje už za měsíc, tentokrát se uskuteční ve Škoda sport parku

PR článek

Další ročník největší sportovní akce pro veřejnost v Plzni – Sportmanie Plzeň 2022 začíná už za měsíc, startuje přesně v sobotu 20. srpna. Tentokrát se uskuteční v novém prostředí Škoda sport parku v městské části Plzeň 2-Slovany.

V těchto dnech vrcholí příprava celé akce a organizátoři z Odboru sportu Magistrátu města Plzně dolaďují detaily programu a především účast hostů. „Aktuálně potvrdila svoji přítomnost na sobotním slavnostním zahájení vítězka olympijských her 2014 v Soči ve snowboardcrossu Eva Samková a dostihová legenda, žokej Josef Váňa. Společně s nimi představíme i medailisty z olympiády dětí a mládeže. S nadsázkou lze říci, že dojde k předání zkušeností mezi naše mladé nadějné sportovce,“ prozradil jednoho z hlavních hostů první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Samozřejmostí budou opět autogramiády českých olympioniků, sportovních hvězd a úspěšných plzeňských sportovců, zahájí je v sobotu právě Eva Samková a Josef Váňa. Nad jednotlivými dny Sportmanie převzaly opět záštitu plzeňské obvody, na sobotu 27. srpna je připraven Barevný běh (pořadatel Rozběháme Česko), v závěrečný den Sportmanie, v neděli 28. srpna, se uskuteční cyklistický  shorttrack (pořadatel Roman Kreuziger Cycling Academy). Pro sportovní kluby a organizace bude jistě velmi zajímavá veřejná diskuze v úterý 23. srpna, které se zúčastní zástupce Národní sportovní agentury, radní Plzeňského kraje pro oblast školství a sportu  Vladimír Kroc a první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Sportmanii propagují promo akce po celém Plzeňském kraji. Předposlední červnový týden ji představila ve čtyřech okresních městech Roadshow (v Rokycanech, Domažlicích, Tachově a Klatovech). V polovině července se pak konala akce na podporu Sportmanie na koupališti ve Stýskalech. Už tento pátek odpoledne se představí Sportmanie Plzeň včetně sportovních stanovišť na nádvoří plzeňského pivovaru v rámci programu při uvítání Stanley Cupu, který do Plzně přiveze čerstvý vítěz a brankář Colorada Pavel Francouz.

V sobotu 6. srpna se uskuteční další dvě promo akce –na Návsi ve Lhotě koná Hokra-cup (desetihodinový vytrvalostní závod jízdních kol typu SKLÁDAČKA nebo SOBI 20) a přímo v dějišti Sportmanie ve Škoda sport parku v Plzni na Slovanech proběhne český pohár ve skateboardingu. Na obou akcích bude k dispozici horolezecká stěna a řada sportovních stanovišť, která se pak objeví i v rámci samotné Sportmanie.

Sportmanie Plzeň 2022 se uskuteční ve dnech 20. až 28. srpna 2022. Jejím hlavním smyslem je, aby si děti, mládež i dospělí mohli na vlastní kůži a pod odborným dohledem trenérů a členů klubů z Plzně vyzkoušet nejrůznější druhy sportů. Každý ze tří třídenních bloků nabídne téměř 50 sportovních stanovišť, děti do 15 let budou moci opět sbírat QR kódy do speciální aplikace a následně je vyměnit za bronzové, stříbrné a zlaté medaile. Aplikaci si budou moci všichni nedočkaví zájemci stáhnout již od začátku srpna.

Vstup na akci je jako obvykle zdarma, otevřeno bude ve všední dny od 14 do 20 hodin, o víkendech od 10 do 20 hodin. Pouze v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 28. srpna, skončí veškeré sportovní aktivity už v 16 hodin. Podrobnější informace naleznete ZDE. 

Ohodnoť článek

Štítky Sportmanie, Škoda sport park, sportovní akce, Plzeň, Škoda Sport, Plzeň 2-Slovany, sport, olympijské hry, Eva Adamczyková, Josef Váňa, Roman Zarzycký, Soči, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportmanie Plzeň 2022 startuje už za měsíc, tentokrát se uskuteční ve Škoda sport parku  |  Sport  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.