Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zloděj ukradl klíčky i auto. Po čtyřech dnech s ním narazil ve vysoké rychlosti do stromu při policejní honičce

O pravdivosti přísloví, že příležitost dělá zloděje přesvědčil osmatřicetiletý muž. V rekreačním kempu u vodní nádrže Hracholusky odcizil z terasy u chaty pánskou taštičku, ve které byly mimo jiné i klíče od motorového vozidla Hyundai Tucson. Muž ihned svého nálezu využil a odcizil také nedaleko zaparkované vozidlo, s kterým z místa odjel. Tím ale jeho případ zdaleka nekončí.

Zloděj automobilu z Plzně má rozsudkem Krajského soudu Plzeň vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel, což mu ale rozhodně nevadilo v užívání odcizeného vozidla. Na auto si navíc umístil jiné registrační značky. Čtyři dny po krádeži automobilu ho v ranních hodinách zaregistrovala hlídka Odchytové služby Městské policie na Tyršově, kde vozidlo projelo tamním zákazem vjezdu.

„S pomocí zapnutého majáčku a nápisu stop se strážníci snažili vozidlo zastavit. Osoba řídící vozidlo však na výzvy k zastavení nereagovala, ujížděla z místa vysokou rychlostí a strážníkům se brzy vozidlo ztratilo z dohledu. Havarované auto, které narazilo ve vysoké rychlosti do stromu, hlídka objevila na křižovatce ulic Majerova a Politických vězňů. Osádka vozu z místa stihla utéct. Strážníci ale získali od svědka informaci, kterými směry prchla a vzápětí se jim muže a ženu podařilo dostihnout a zadržet,“ popsala akci mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

„Muž na místě odmítl dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu i orientační test na drogy. Proto se policisté budou v rámci vyšetřování zabývat i otázkou, zda-li řidič neřídil vozidlo pod vlivem návykových látek a musí počkat na výsledky odebrané krve a moči při lékařském vyšetření. Při zadržení policisté u muže zajistili plynovou pistoli a také sáčky s neznámou krystalickou látkou, jejichž obsah bude podroben znaleckému zkoumání,“ uvedla k případu policejní mluvčí Eva Červenková.

Majiteli odcizeného vozidla vznikla škoda převyšující částku 600 tisíc korun. Komisař oddělení obecné kriminality územního odboru Plzeň – venkov podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, čemuž soud vyhověl. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu krádeže a také maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež automobilu, policejní honička, náraz do stromu, Plzeň, Hyundai Tucson, Hracholusky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj ukradl klíčky i auto. Po čtyřech dnech s ním narazil ve vysoké rychlosti do stromu při policejní honičce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.