Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ozbrojený zloděj přepadl obchod a prodavačku nemilosrdně ubodal, vrah policii uniká už 16 let

Bylo kolem jedenácté hodiny dopolední, když do prodejny s oblečením ve Kdyni na Domažlicku vstoupil zhruba čtyřicetiletý muž. V ruce svíral nůž, s nímž posléze napadl nebohou prodavačku. Žena na místě zemřela. Pachatel z místa odešel a dodnes uniká spravedlnosti. Tento případ se odehrál v červenci roku 2006 a patří mezi takzvané kriminalistické pomníčky, tedy nikdy neobjasněné případy.

K loupežné vraždě došlo 19. července roku 2006. Do obchodu s textilem ve Kdyni vstoupil štíhlý muž, jenž působil poněkud zanedbaným dojmem. „Neznámý pachatel ozbrojený nožem způsobil poškozené mnohočetná bodnořezná poranění, kterým prodavačka na místě podlehla. Pachatelem byl muž ve věku přibližně čtyřiceti let. Vysoký byl 175 až 185 centimetrů, štíhlé postavy a světlé pleti. Na muže měl znatelně štíhlý pas a štíhlé, až hubené nohy. Měl světlehnědé vlasy střižené k uším a v obličeji strniště,“ popisují vyšetřovatelé.

Kriminalisté prozradili i další detaily. Vrah měl výraznější hustší obočí a při chůzi dělal oproti své postavě poměrně malé kroky. Hovořit měl česky a bez znatelného přízvuku. Na sobě měl v době vraždy světlemodrou letní košili nebo triko s krátkým rukávem.

Dvojnásobná vražda na benzince ve Chválenicích nebyla nikdy objasněna, vrah spravedlnosti uniká už 24 let

Bylo chladné únorové ráno roku 1998, kdy u pumpy na okraji obce zastavilo osobní auto. Řidiči se zdálo, že na benzince panuje až příliš velký klid. Brzy zjistil proč. Za dveřmi ležel mrtvý muž a později našli policisté i mladou a brutálně...

Policisté tento a další případy z archivu zveřejňují pravidelně v rámci takzvaného Kalendáře nevyřešených případů. „Policisté každoročně řeší tisíce případů závažné trestné činnosti. Některé z nich jsou natolik složité, že jejich vyšetřování trvá roky a pracují na něm desítky kriminalistů. Přestože se může stát, že stopy vedoucí k pachateli po delší době vychladnou, tak ale není prostor na to být méně ostražití, protože kdykoliv může nastat zásadní zvrat,“ uvádí policisté k vzniku kalendáře.

Policejní prezidium se inspirovalo v zahraničí. Velký úspěch měl tento nápad v Nizozemí. V USA se zase například vězňům každoročně rozdávají karty s neobjasněnými případy. Stejnou cestou se rozhodli jít také u nás a tento kalendář rozdali do každé věznice. Policie doufá, že odsouzení některé z případů rozpoznají nebo budou znát jiné osoby, které mají s případy nějakou spojitost.

„To je přesně ten důvod, proč jsme se rozhodli vybrat celkem 24 případů (15 vražd, 8 pohřešovaných a jeden hledaný pachatel), u kterých bychom rádi požádali veřejnost o pomoc. Všechny se odehrály před nějakým časem a nyní je proto každý detail o to více důležitý. Skládáme dílky do pomyslné skládanky o tom, co se stalo a kdo je pachatelem a jsme přesvědčeni, že stačí jeden zdánlivě ztracený nebo zapomenutý detail, který nás přivede na správnou stopu,“ dodávají policisté. Každý měsíc také Policie ČR na svých sociálních sítích představí dva neobjasněné případy.

Jakékoliv informace, které by mohly pomoci s objasněním případů, můžete zasílat na e-mail kalendar@pcr.cz. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto koláž redakce (Pixabay + PČR)

Štítky kriminalistický pomníček, nevyřešený případ, Kalendář nevyřešených případů, vražda, Kdyně, pátrání, prodavač, okres Domažlice, Policie České republiky, Policejní prezidium České republiky, USA, Nizozemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ozbrojený zloděj přepadl obchod a prodavačku nemilosrdně ubodal, vrah policii uniká už 16 let  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.