Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policejní TOXI tým rozprášil dvě skupiny obchodníků s drogami, obviněno je devět osob

Dva úspěšné zásahy proti obchodníkům s drogami si připsal na své konto policejní TOXI tým z Tachova. V prvním případě šlo o pětičlennou skupinu distributorů omamných látek. Dále policisté odhalili čtyři další osoby, které se zabývaly prodejem pervitinu.

Nejen v Plzeňském kraji, ale i na jiných místech na západě Čech prodávala drogy skupina, kterou tvořili tři muži a dvě ženy. „Ve vazbě skončil pětatřicetiletý muž, který opakovaně distribuoval pervitin dvaatřicetileté ženě, a to od měsíce září roku 2021 až do dubna letošního roku. Muž jí prodal pervitin řádově ve stovkách gramů. Oba byli obviněni z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla mluvčí policie Iva Vršecká.

Obviněná žena nakupovala vedle pervitinu i marihuanu. Drogy pak dále prodávala nejméně 34 ustanoveným osobám. Při domovní prohlídce policisté nalezli a zajistili digitální váhu, plastovou uzavíratelnou přepravku s obsahem krystalické látky vykazující dle orientační detekce přítomnost metamfetaminu o celkové hmotnosti 8,15 gramu včetně obalu a dále v kuchyni přechovávala kapsu na zip s obsahem zbytků suchého rostlinného materiálu.

Policisté zadrželi také devětatřicetiletého cizince, jenž obchodoval rovněž s pervitinem i marihuanou. „Uvedené drogy distribuoval nejméně 15 osobám, a to v době od ledna 2021 do dubna 2022. Čtvrtou zadrženou je šestatřicetiletá žena, která prodávala pervitin od května 2021 do doby svého zadržení. Posledním zadrženým je čtyřiatřicetiletý muž, který v případu figuruje jako řidič. Zajišťoval převoz drogy určené k distribuci. Tuto činnost vykonával nejméně v měsíci lednu a dubnu tohoto roku. Všichni vy vysloužili obvinění z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," řekla Vršecká. 

Ve druhém případu figurují čtyři obvinění

Od února letošního roku až do těchto dnů pracoval tachovský TOXI tým na dalším případu drogových obchodů. Výsledkem je postupné zadržení čtyř osob. „Jeden ze zadržených usnadňoval opatření drogy za účelem následné distribuce tím, že zajišťoval odvoz se záměrem nákupu omamné a psychotropní látky. Dále sám poskytl drogu nejméně dvěma osobám k užívání. Druhý pachatel si pervitin obstarával již od poloviny roku 2021 a dále jej v nejméně třinácti případech prodával,“ popsala další případ mluvčí policie.

Od ledna letošního roku až do svého zadržení si opatřoval omamnou a psychotropní látku metamfetamin, jiný muž z Tachovska. Drogu následně distribuoval nejméně 20 ustanoveným odběratelům. Při domovní prohlídce vydal digitální váhu určenou k vážení pervitinu. Poslední obviněný distribuoval drogu ve stejné době, a to i přes to, že byl v letošním roce za takový čin již odsouzen. „Oba zmiňované muže obvinil policejní komisař ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Všichni obvinění jsou trestně stíháni na svobodě,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky drogy, policejní toxi tým, distributoři drog, omamné látky, pervitin, metamfetamin, Tachov, jed, Česko, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní TOXI tým rozprášil dvě skupiny obchodníků s drogami, obviněno je devět osob  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.