Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Drzí zloději v akci: Jeden se projížděl na kradeném kole, druhý vyloupil hospodu, ve které se opil a usnul

Dámské kolo na balkoně ve společné chodbě bytového domu v Plzni zaujalo nenechavého zloděje do takové míry, že rozbil dveře a bicykl ukradl. Místo do zastavárny ale vyrazil na projížďku, což se mu stalo osudným. V rukou policie skončil i další lapka, který se opil a usnul v zadní místnosti restaurace, kde si jej nikdo nevšiml. Probudil se nad ránem v prázdné hospodě. Pojedl, popil a kradl.

Čtyřiatřicetiletého Plzeňana zaujalo na balkoně domu v Kaznějovské ulici dámské kolo. „Za použití násilí překonal zabezpečení balkonových dveří na společné chodbě a z balkonu odcizil dámské jízdní kolo v hodnotě 25 tisíc korun. Zloděj si kolo ponechal pro vlastní potřebu,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Dlouho se z lupu neradoval. Pouhý jeden den po krádeži muže zastavili na ulici policisté, kteří ho přistihli, jak se na ukradeném kole bezstarostně projíždí nedaleko od centra města. Nyní hrozí muži až dvouletý trest. Pykat za své jednání půjde i dvacetiletý muž, který řádil v restauraci v Sušici. V místní hospodě popíjel alkohol až nakonec usnul v zadní místnosti. Když se brzy nad ránem probudil, byl už v objektu sám a rozhodl se toho využít.

„Pachatel v prostoru restaurace odcizil různé nápoje, potraviny, přenosný reproduktor, kapesní nůž, vypil několik nápojů, vzal finanční hotovost, ohřál si pizzu i snědl a pomocí nalezeného klíče odemkl dveře, při odchodu je opět uzamkl a odešel,“ popsala policistka Dana Ladmanová, podle které napáchal zloděj škody za necelé čtyři a půl tisíce korun. „Policisté zjistili pachatele, který byl již v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán Okresním soudem v Klatovech. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež dvacetiletý muž ze Sušice,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky krimi, vloupání do restaurace, krádež kola, Plzeň, Sušice, hospoda, restaurace, balkon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drzí zloději v akci: Jeden se projížděl na kradeném kole, druhý vyloupil hospodu, ve které se opil a usnul  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.