Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj při honičce s policií uvízl na rozbahněném poli s autem plným kradených věcí

S automobilem plným kradených věcí uvízl v bahně na poli zloděj, který se těsně předtím snažil uprchnout policejní hlídce. Vyšetřováním tohoto naprosto kuriózního případu se se teď zabývají policisté z jižního Plzeňska. Vyšlo najevo, že pachatel toho má na svědomí ještě mnohem více.  

Celý případ začal ve Stodu, kde se pětadvacetiletý muž vloupal do bytového domu, kde odcizil dva páry bot. Jedny z nich si záměrně obul, aby odvedl stopu a boty pak používal při páchání trestné činnosti. Následně odmontoval registrační značky z vozidla zaparkovaného na parkovišti. Značkami pak osadil své vozidlo a jel s ním cíleně natankovat pohonné hmoty na čerpací stanici.

„Po načerpání jednadvaceti litrů benzínu odjel pachatel bez zaplacení do Chotěšova, kde za použití násilí vnikl přes uzamčená vrata do jedné z garáží. Z ní odcizil čtyři zimní pneumatiky včetně disků. Dále si odnesl vrtačku, kleště, různé další nářadí a mimo jiné i dva plastové kanystry s benzínem. Všechen lup naložil do vozidla a jel směrem na obec Přeštice. Tam jej vyzvala policejní hlídka k zastavení vozidla za účelem běžné silniční kontroly,“ popsal zlodějskou výpravu policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Zloděj věděl, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel, navíc má plné auto odcizených věcí. Rozhodl se tedy hlídce ujet. Jeho jízda však netrvala dlouho, protože kousek za Přešticemi vjel s vozidlem do pole, kde uvízl v bahně a nemohl hlídce ujíždět dál. Pokusil se proto na poli uprchnout po svých, ale policisté ho velmi rychle dostihli a zadrželi.

Řidič se následně podrobil dechové zkoušce s negativním výsledkem a dále orientačnímu testu na drogy, jenž odhalil přítomnost amfetaminu v jeho těle. V souvislosti s tím byl vyzván k lékařskému vyšetření, jenž je spojené s odběrem krve a moči, což muž odmítl. Při ohledání vozidla našli uvnitř policisté celou řadu podezřelých předmětů. Později se ukázalo, že jde o věci ukradené ve Stodu a v Chotěšově.   

Zadržený muž se nejprve odmítal přiznat ke všem skutkům, které mu vyšetřovatelé kladli za vinu. K jeho usvědčení ale přispěl kvalitní kamerový systém města Stod. Pod tíhou předložených důkazů se muž ke své celé trestné činnosti nakonec přiznal. Je podezřelý ze spáchání krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krádež, policejní honička, uvízl na poli, auto v bahně, zadržený zloděj, Plzeňský kraj, Chotěšov, Přeštice, Stod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj při honičce s policií uvízl na rozbahněném poli s autem plným kradených věcí  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.