Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Investice do kryptoměn se změnila v noční můru, podvodníci muži atakovali jeho bankovní účet

Podvodníci atakovali bankovní účet muže z Rokycanska, který projevil zájem o investování. Pachatelé zneužili údaje, které jim muž bohužel poskytl a pokusili se získat dva úvěry ve výši 800 tisíc korun a 790 tisíc korun. Podobných případů v poslední době přibývá.

„Sedmatřicetiletého muže zaujala na internetu reklama slibující výdělek skrze obchodování s kryptoměnami. Provedl proto registraci na těchto stránkách a zanedlouho telefonicky kontaktoval neznámý muž, který mu ze své emailové adresy zaslal odkaz s aktivačním klíčem, ten měl poškozenému sloužit k dokončení registrace. Po tomto kroku ještě musel zaplatit dva vstupní poplatky ve výši 110 liber a 100 amerických dolarů,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan.

Po odeslání požadovaných částek ještě majitele účtu kontaktoval druhý neznámý muž, který jej pod záminkou úplného dokončení registrace přiměl k instalaci aplikace umožňující vzdálený přístup k jeho zařízení. Tímto krokem poškozený umožnil podvodníkům přístup k informacím v jeho počítači. Pachatelé se tak dostali i do jeho internetového bankovnictví, přičemž si chtěli na svůj účet zaslat částku přes padesát tisíc korun. To se jim ovšem nepodařilo. Jménem poškozeného si pak chtěli sjednat dva úvěry u různých finančních institucí.

„Jedna z nich úvěr ve výši 800 tisíc korun neschválila, druhá pak 790 tisíc korun připsala na účet poškozeného. Tomu se však jednání neznámých mužů začalo zdát podezřelé, kontaktoval proto banku, aby zablokovala jeho účet. Nebýt včasného zásahu, peníze by zcela jistě obratem putovaly na konto podvodníků a poškozený muž by musel úvěr bance splatit. Takto přišel zhruba o 5 500 korun, které zaplatil v cizích měnách na výše zmíněných vstupních poplatcích,“ informoval policejní mluvčí.

Kriminalisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání trestných činů úvěrový podvod a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Opětovně apelují na občany, aby neinstalovali do svých zařízení neznámé aplikace, jež mohou podvodníkům zpřístupnit bankovní či jiné citlivé údaje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvod, internetový podvod, podvodnice, hospodářská kriminalita, bankovní účty, internetové bankovnictví, hacker, nákup kryptoměny, kryptoměna, úvěr, okres Rokycany, bankovní účet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Investice do kryptoměn se změnila v noční můru, podvodníci muži atakovali jeho bankovní účet  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.