Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vytrvalý zloděj dokázal za jediný den postupně ukrást ze stejného obchodu 333 kusů konzerv s tuňákem

Skutečně neobvyklý výkon má na svědomí zatím neznámý pachatel. V jediný den se mu podařilo v jediném obchodu odcizit při několika návštěvách celkem 333 kusů, nikoliv stříbrných stříkaček, ale rybích konzerv s tuňákem. Způsobil škodu za desítky tisíc korun.

Okolnosti nahlášené krádeže 333 kusů rybiček v konzervě z prodejní plochy obchodu s potravinami v centru města teď prověřují policisté z oddělení Plzeň – střed. „Na základě zjištěných skutečností si měl během dne celkem třikrát zajít nakoupit do jedné prodejny dosud neznámý pachatel. Jeho cíl byl zřejmě jasný. Z regálu na prodejní ploše si postupně vybral celkem 333 kusů vystavených konzerv s tuňákem za více jak 36 tisíc korun,“ popsala netradiční krádež mluvčí policie Veronika Hokrová.

Zboží si měl pachatel ukrýt podle všeho do svého batohu a z obchodu odejít přes pokladní zónu, aniž by za konzervy zaplatil. Policisté v současné době shromažďují důkazy v prověřovaném případu.

Recidivista ukradl 33 čokolád

O tom, že trojka je tento týden oblíbené číslo plzeňských zlodějů, svědčí i druhý případ krádeže v jiném obchodu s potravinami. Tam si totiž starší muž nacpal do kapes 33 kusů různých tabulkových čokolád v celkové hodnotě 1800 korun.

„Prodejnu chtěl muž opustit bez zaplacení. Zastavil ho ale pracovník ostrahy, který ihned kontaktoval policii. Policisté následnou lustrací zjistili, že zadrženým je známý recidivista, který nedávno opustil brány vězení, kde si odpykával trest za předchozí majetkovou trestnou činnost. Nyní mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala k druhému případu mluvčí policie Michaela Raindlová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky zloděj, krádež, rybí konzerva, čokolády, neznámý pachatel, makrela, obchod, konzerva, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytrvalý zloděj dokázal za jediný den postupně ukrást ze stejného obchodu 333 kusů konzerv s tuňákem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.