Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Agresivní a opilý muž nahlásil domnělou krádež auta, když dorazila policejní hlídka drsně ji napadl

Do ostré potyčky s policisty se dostal agresivní a silně opilý sedmačtyřicetiletý muž v malé obci na Tachovsku. Policejní hlídku na místo přivolal, aby ohlásil krádež svého automobilu. Potom se ale situace dramaticky vyhrotila.

„Policejní hlídka proto přijela do obce poblíž Tachova, kde mělo být vozidlo odcizené. Oznamovatel byl zjevně podnapilý. Místo toho, aby s policisty spolupracoval, začal být vulgární. Jeho slovní útoky směřovaly na adresu policistů. V průběhu jednání se ukázalo, že vozidlo nikdo neodcizil, pouze ho přeparkoval přítel dcery muže. Chtěl zabránit podnapilému otci své přítelkyně v odjezdu a řízení vozidla, nad čímž měl oznamovatel uvažovat,“ uvedla k případu mluvčí policie Dagmar Jiroušková. Když tyto skutečnosti podnapilý muž zjistil, ještě více ho popudilo. Svůj agresivní projev začal stupňovat proti policejní hlídce. Policisté ho vyzývali, aby se uklidnil a spolupracoval, přesto ve slovních útocích vůči policistům pokračoval a začal navíc vyhrožovat i fyzickým napadením.

Kuriózní pátrání po osobě sražené vlakem. V kolejišti zůstal ležet jen rozsypaný nákup a kšiltovka

Po osobě, kterou měl srazit vlak, pátrali policisté na jižním Plzeňsku. Střet s člověkem nahlásil strojvedoucí vlaku. V blízkosti kolejiště se ale podařilo najít jen rozházený nákup. Po zraněném člověku se však doslova slehla zem.

„Policisté proto muže opětovně vyzvali, aby zanechal svého protiprávního jednání a pohrozili použitím donucovacích prostředků. V tu chvíli muž fyzicky zaútočil na jednoho z policistů, kterého nejméně jednou udeřil rukou sevřenou v pěst do oblasti horní části těla a poranil jej. Policista po útoku agresora odstrčil, muž však ve slovním napadání pokračoval a vyhrožoval dalším fyzickým útokem i přesto, že jej policisté opakovaně vyzývali, aby zanechal svého protiprávního jednání,“ konstatovala policejní mluvčí.

Vzhledem k tomu, že agresor na výzvy nereagoval a začal se přibližovat k druhému policistovi, jeho kolega použil slzotvorný prostředek a následně skončil muž s pouty na rukou. Při jejich nasazování však stále kladl aktivní odpor a opětovně fyzicky napadl policistu, na kterého již před tím zaútočil.

Zpacifikovat se agresora podařilo až ve chvíli, kdy se na místo dostavily další hlídky. Poté, co byl muž zadržen, s ním policisté provedli potřebné úkony a dechovou zkoušku, která potvrdila požití alkoholu. Přístroj naměřil téměř 1,5 promile alkoholu. Následně putoval zadržený do policejní cely. Je podezřelý ze spáchání násilí proti úřední osobě a z výtržnictví. Za jeho jednání mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky ukradený automobil, rvačka s policií, napadl policejní hlídku, výtržnictví, napadení veřejného činitele, útok na policistu, pouta, slzný plyn, okres Tachov, Tachov, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresivní a opilý muž nahlásil domnělou krádež auta, když dorazila policejní hlídka drsně ji napadl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.