Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pytlák kvůli trofejím loví vysokou zvěř, zůstávají po něm jen bezhlavá těla

Několik těl vysoké zvěře s oddělenou hlavou nalezli svědci na severním Plzeňsku. Pytlák podle všeho vyráží na lov vždy v nočních hodinách s tím, že auto nechává zaparkované poblíž nebo z něj dokonce rovnou střílí. Poslední ulovené kusy evidují policisté u obcí Chříč, Dražeň a Plasy.

K případům pytláctví došlo na konci listopadu a začátkem prosince minulého roku. „Zatím neznámý pachatel na několika místech neoprávněně ulovil vysokou zvěř, které oddělil hlavu od těla. Hlavu zvířete s parožím si odnesl pravděpodobně jako trofej a tělo zvířete ponechal na místě. Policisté pracují i s verzí, že pachatel střílel zvěř v blízkosti zaparkovaného vozidla nebo přímo z něj.  K pytláctví si zvolil pachatel vždy noční hodiny a lokality, kde je minimální silniční provoz,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková.

V souvislosti s vyšetřováním by kriminalisté uvítali jakoukoli informaci, která by jim pomohla s objasněním případu. „Pokud jste si všimli, zejména pak v nočních hodinách, u obce Plasy, Chříč, Dražeň či na jiných málo frekventovaných místech pravděpodobně terénního automobilu a podezřelého jednání, kontaktujte, prosím, policii. Je možné, že řidič ve vozidle lokalitami delší dobu projížděl, než našel vhodné místo, kde se zvěř vyskytovala,“ doplňuje mluvčí.

Svědci se mohou obrátit na kteroukoli policejní služebnu nebo tísňovou linku 158. Své poznatky mohou zaslat i elektronicky na adresu epodatelna.policie@pcr.cz.
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky krimi, policie, Plzeňsko, pytlák, pátrání, Plasy, Chříč, Dražeň, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pytlák kvůli trofejím loví vysokou zvěř, zůstávají po něm jen bezhlavá těla  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.