Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pachatele kdosi nevědomky uzamkl během jeho zlodějské výpravy ve sklepě, musel pak žadonit o pomoc

Nejnovějším žhavým kandidátem na titul „Nejhloupější zloděj roku“ je jedenatřicetiletý recidivista, který se vypravil krást do jednoho plzeňského paneláku. Během jeho zlodějské výpravy ho ovšem kdosi zamknul v suterénu domu. Pachatel pak potupně musel bouchat na dveře, aby se dostal na svobodu.

Policejní hlídka vyjížděla do Lidické ulice na základě oznámení, že obyvatelé zaslechli ze společných prostor v suterénu hlasité bouchání na dveře. „Po příjezdu policistů se za jejich asistence otevřely dveře do suterénu a za nimi stál cizí muž, který v domě nebydlel. S největší pravděpodobností tam muže kdosi nedopatřením uzamkl,“ uvedla mluvčí policie Veronika Hokrová. A to se ukázalo jako velmi šťastná náhoda.

Nejhloupější zloděj roku, většinu lupu nechal na místě činu, zbytek rozbil při útěku

Minimálně nominaci na titul „Nejhloupější zloděj roku“ by si zasloužil dvaadvacetiletý mladík, který vyrazil krást do rekreačních chalup v Dolním Metelsku na Domažlicku. Když ho v jedné z nich nečekaně překvapil její majitel, část lupu na místě...

Vyšetřování na místě totiž prokázalo, že nezvaný návštěvník se do domu dostal násilím, a to přes hlavní vchodové dveře do domu. Jejich poškozením způsobil škodu ve výši 9 000 korun. „Dům muž následně prohledal a před jednou z bytových jednotek měl odcizit volně odložené pánské sportovní boty. U další bytové jednotky si měl vzít z odstaveného dětského kočárku volně položenou dětskou látkovou deku. Potom zašel do suterénu domu do tamních společných prostor, které mezitím kdosi uzamkl,“ řekla policejní mluvčí. Policisté u mladého muže následně na místě nalezli odcizené věci, které jejich majitelům chyběly.  Teď je podezřelý z krádeže, které se dopustil i přesto, že byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně potrestán.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky zloděj, hloupý zloděj, krádež, recidivista, dům, podlaží

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pachatele kdosi nevědomky uzamkl během jeho zlodějské výpravy ve sklepě, musel pak žadonit o pomoc  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.