Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Nejhloupější zloděj roku, většinu lupu nechal na místě činu, zbytek rozbil při útěku

Minimálně nominaci na titul „Nejhloupější zloděj roku“ by si zasloužil dvaadvacetiletý mladík, který vyrazil krást do rekreačních chalup v Dolním Metelsku na Domažlicku. Když ho v jedné z nich nečekaně překvapil její majitel, část lupu na místě leknutím zapomněl a zbytek se mu rozbil při útěku.

„Policisté na tísňové lince 158 přijali oznámení majitele chalupy v obci Dolní Metelsko, že tam načapal zloděje, který utekl. Ihned po něm začali pátrat policisté. Osobu odpovídající popisu zadrželi po deseti minutách,“ informovala mluvčí policie Dagmar Burešová.

Zadržený zlodějíček se přiznal k tomu, že se vloupal hned do dvou chalup. Z jedné odcizil dvě propanbutanové lahve, které ukryl v lese. Pak z dalšího objektu odcizil plastovou přepravku s dvaceti prázdnými lahvemi od piva a z dílny u tohoto objektu z ledničky vyskládal do igelitových tašek pět plat po deseti kusech domácích vajec, klobásy, kuřecí křídla, půllitrovou lahev piva, lahev rumu, vaječného koňaku, meruňky, borovičky, dvě PET lahve s pivem a několik prázdných lahví od piva.

„Když zloděje majitel objektu vyrušil, dvě tašky nechal na místě. S třetí taškou pak utíkal. Když ji přehodil přes plot, který následně přeskočil, všechny lahve v tašce se mu rozbily,“ popsala smolný útěk pachatele policejní mluvčí.

Z dostupných evidencí kriminalisté zjistili, že mladý zloděj se krádeže nedopustil poprvé. Trestním příkazem Okresního soudu v Domažlicích byl v červnu 2020 odsouzen mimo jiné pro trestný čin krádeže ke 150 hodinám obecně prospěšných prací, peněžitému trestu o výměře 50 denních sazeb o výši 200 korun s náhradním trestem odnětí svobody na jeden měsíc nepodmíněně.

Mladý muž byl dále odsouzen za pokus o další krádež i v prosinci 2020 k trestu odnětí svobody na 10 měsíců, jehož výkon mu byl podmíněně odložen na zkušební dobu v trvání dvou let, tedy do prosince 2022. Navíc kradl v době, kdy byl na území České republiky usnesením vlády vyhlášen nouzový stav. Kriminalisté teď stíhají pachatele za krádež a porušování domovní svobody. Hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloděj, krádež, vykradené chalupy, zadržený zloděj, zloděj smolař, Domažlicko, část, chalupa, pivo, okres Domažlice, Dagmar Burešová, Dolní Metelsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejhloupější zloděj roku, většinu lupu nechal na místě činu, zbytek rozbil při útěku  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.