Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Bezpečnost v Plzni se prý dramaticky zhoršila. Uvedlo to 74 procent čtenářů v anketě Plzeňské Drbny

Obyvatelé Plzně se necítí bezpečně. Svědčí o tom výsledky ankety, kterou před 14 dny zveřejnil náš web Plzeňská Drbna. Celkem 74 procent čtenářů se shodlo v tom, že bezpečnost v Plzni se v poslední době dramaticky zhoršila. Lidé měli možnost v anketě vybírat z celkem 13 možných odpovědí, týkajících se bezpečnostní situace ve městě.

Do průzkumu Plzeňské Drbny se prostřednictvím ankety zapojilo během dvou týdnů celkem 3175 osob. To je zhruba o 650 osob více, než se letos zapojilo do několik měsíců trvajícího online průzkumu, který si zadávalo vedení města Plzně, kde se mimo jiné rovněž řešila otázka bezpečnostní situace.

Deset procent dotázaných v anketě Plzeňské Drbny uvedlo, že se ve městě stále ještě cítí fajn, ale snaží se vyhýbat místům s výskytem problematických osob. Dalších pět procent uvedlo, že se necítí ve městě vůbec bezpečně kvůli cizincům. Tři procenta nemají pocit bezpečí vzhledem k nadměrnému výskytu agresivních bezdomovců a narkomanů. A tři procenta občanů Plzně se bojí tam moc, že po setmění raději ani nevychází z domova. Pouze jedno procento obyvatel se domnívá, že je Plzeň stále bezpečné město.

K podobnému výsledku dospěl i zmíněný nedávný dotazníkový průzkum města. S bezpečnostní situací v Plzni nebyly spokojeny tři čtvrtiny lidí, kteří se zapojili do tohoto online průzkumu.

Zlepšilo by podle zastupitelů Plzně bezpečnost ve městě zavedení institutu vyhoštění pro problémové osoby?

Velká slovní přestřelka se strhla na posledním jednání plzeňského městského zastupitelstva na téma institutu vyhoštění. Po nástroji, který by dokázal vykázat z města problémové osoby, které zde nemají trvalé bydliště a opakovaně porušují zákony i...

V návaznosti na anketu o bezpečnosti jsme oslovili představitele politických stran zastoupených v plzeňském městském zastupitelstvu. Zeptali jsme se jich na to, zda by bezpečnostní situaci ve městě zlepšilo zavedení institutu vyhoštění pro problematické osoby. Většina politiků si nemyslí, že by vyhoštění problémových občanů bez trvalého bydliště v Plzni mohlo nějak změnit bezpečnost ve městě. Jednoznačně pro toto razantní opatření byli jen zástupci radniční koalice z ANO a PRO Plzeň.

Zástupce SPD se domnívá, že toto opatření by jistě nějaký význam mělo, ale určitě to není všespásné. Podobně reagoval i představitel Pirátů, který si není zdaleka jistý tím, zda zrovna tento institut byl tím pravým lékem, a zda nejde jen o odsunutí problému. Jednoznačně proti byli Starostové (STAN) kteří jsou stejně jako Piráti v radniční koalici. Institut vyhoštění rezolutně odmítli jako nesmyslný a zbyteční opoziční zástupci z KDU-ČSL, ODS, a TOP 09. Klíčová je podle nich prevence, důsledné vymáhání městských vyhlášek a přítomnost strážníků městské policie v ulicích.

Myslíte si, že je Plzeň bezpečné město a cítíte se zde bezpečně?

Celkem hlasovalo3623 čtenářů

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky bezpečnost v Plzni, bezpečnostní situace, bezpečné město

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Aniž bych konkrétně uvedl nějakou národnost, cizinců je v Plzni příliš mnoho. Nemusí vás hned některý napadnout nožem, stačí, když skupina opilých nakrátko ostříhaných mužů zašlého zevnějšku, která jde proti vám po chodníku, vás z toho chodníku vytlačí. Konec konců uhnete před nimi rádi sami. Kdo stojí o nůž zastrčený pod žebry?

Pondělí, 16. října 2023, 17:54Odpovědět

Libor Burian

Vše založeno po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazí, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, vyhlášená plzeňská,,práva"s vyhlášeným studentem s pobytem v ,,parlamentu" a všech dalších orgánech kde sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám. Lidé se musí spojit, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají,chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! O důvodech dnešního mafiánova píšu v diskusích pod Komentáře, Glosy a další články zde,i v článku o bezdomovcích

Středa, 11. října 2023, 10:18Odpovědět

Jan Strapina

No jo ,Plzeň je poměrně bohaté město a tak to tam táhné různé lůzry a příživníky,kteří tam můžou žebrat a krást,to mě nepřekvapuje!!!!!V takové Praze nebo Brně to není jiné!!!!!!!!!

Pondělí, 9. října 2023, 09:24Odpovědět

Bezpečnost v Plzni se prý dramaticky zhoršila. Uvedlo to 74 procent čtenářů v anketě Plzeňské Drbny  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.