Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jezdec na motocyklu značky Harley Davidson narazil do protijedoucího automobilu a utrpěl těžké zranění

Těžké zranění utrpěl v podvečer motorkář se strojem značky Harley Davidson, který se u Dobřan na jižním Plzeňsku střetl s osobním automobilem. Zraněného transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby. Během posledních pěti dní je to v Plzeňském kraji již třetí nehoda, kdy se po srážce s osobákem vážně zranil motorkář.

Nehoda se stala ve čtvrtek před půl šestou odpoledne u Dobřan na sjezdu ze silnice Plzeň – Klatovy. U nehody motorkáře hned zastavili další jezdci na motocyklech. Tentokrát je podle předběžných výsledků vyšetřování vina na straně motorkáře. Nedal přednost protijedoucímu osobnímu automobilu, který řídila pětapadesátiletá motoristka.

„Muž utrpěl při nehodě středně těžké zranění, byl při vědomí, když ho transportovala letecká záchranná služba na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala Mária Svobodová z krajské záchranné služby. Řidička osobního automobilu vyvázla bez zranění. Dechovou zkoušku na alkohol měla negativní.

Po střetu s osobním automobilem se v pondělí ráno vážně zranil jiný motorkář při nehodě u obce Měcholupy na jižním Plzeňsku. I jeho transportoval vrtulník do plzeňské nemocnice. „Šestapadesátiletá řidička osobního automobilu značky Hyundai přednost v jízdě o rok mladšímu motorkáři, který jel ve směru od Plzně. Muž skočil po střetu v pravém silničním příkopu,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

V neděli v podvečer zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému jen pár kilometrů od dnešní havárie. „Šestnáctiletý motocyklista bez řidičského oprávnění jedoucí na motocyklu bez registrační značky a bez schválení technické způsobilosti motocyklu z vedlejší silnice nedal přednost vozidlu značky Volkswagen. Ten jel po na hlavní silnici. Řidička osobního vozu měla negativní dechovou zkoušku. Motocyklista byl letecky transportován do nemocnice,“ uvedl k další nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky střet osobáku s motorkou, těžké zranění, letecká záchranná služba, zraněný motorkář, vrtulník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marek Ojzik

No motorkaři si mysli co ? jsou to jen Darci oraganu , jezdi jak hovada tak se pak divi ze jsou v rakvi :D

Čtvrtek, 15. června 2023, 22:56Odpovědět

Jezdec na motocyklu značky Harley Davidson narazil do protijedoucího automobilu a utrpěl těžké zranění  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.