Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Afghánský migrant obžalovaný ze znásilnění a pokusu o vraždu stanul před soudem, hrozí mu 18 let ve vězení

Surový útok na dvě ženy začal dnes projednávat Krajský soud v Plzni. Čtyřiadvacetiletý afghánský migrant Esmat S. během silvestrovské noci pobodal v Karlových Varech jednu ženu. Poté škrtil a znásilnil devatenáctiletou dívku. U soudu cizinec prohlásil, že vinu necítí, protože byl pod vlivem alkoholu a nic si nepamatuje.

Podle deníku Právo muž u soudu prohlásil, že si na žádný útok nepamatuje a že mu zřejmě někdo hodil prášek do pití. Přiznal, že mu jeho víra striktně zakazuje konzumovat alkohol, ale popíjel, aby zapadl. Brutální útok se odehrál o loňském Silvestru v Karlových Varech. Mladý Afghánec přijel do lázeňského města z Německa, kde již několik let žije se statusem žadatele o azyl. V jedné z restaurací se během oslav příchodu nového roku seznámil se sedmatřicetiletou ženou, kterou posléze nedaleko restaurace surově napadl.

„Cizinec, který měl útočit s úmyslem ženu usmrtit, jí měl způsobit vážná bodnořezná poranění v oblasti hrudníku a z místa utéct. Vážně zraněná žena měla následně s vypětím všech svých sil dojít do několik set metrů vzdáleného restauračního zařízení, kde upadla do bezvědomí. Poté byla žena převezena zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice,“ popsal tehdy případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

O několik hodin později zaútočil muž znovu. Tentokrát si o pár ulic dál vyhlédl devatenáctiletou dívku. Mladou ženu ohrožoval nožem a požadoval po ní pohlavní styk. Poté ji povalil na zem a škrtil, dokud neomdlela. „Následně na ní měl třiadvacetiletý cizinec vykonat soulož a poté z místa utéct,“ doplnil Kopřiva. Do pátrání po muži se zapojily desítky policistů. V době zadržení nadýchal muž 1,23 promile alkoholu. Za pokus o vraždu a znásilnění hrozí cizinci až 18 let ve vězení.

Foto Richard Beneš

Štítky soud, pokus vraždy, znásilnění, krajský soud, afghánský migrant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Afghánský migrant obžalovaný ze znásilnění a pokusu o vraždu stanul před soudem, hrozí mu 18 let ve vězení  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.