Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policisté pátrali po ženě, která na tísňovou linku ohlásila, že jí chtějí ublížit neznámé osoby. Šlo jí o život

Velmi naléhavé oznámení od jedenapadesátileté ženy přijali na tísňovou linku policisté na Tachovsku. Volající uvedla, že se nachází v nějaké místnosti a spolu s ní jsou tam ještě neznámé osoby, které jí chtějí ublížit. Jak se později ukázalo, žen šlo opravdu o život.

„Jelikož nebyl znám přesný pobyt oznamovatelky, prohledávaly dvě hlídky policistů z obvodního oddělení Stříbro a Bor nejbližší oblast místa, kde by se žena mohla nacházet. Poté jim operační důstojník upřesnil pobyt ženy. Jelikož se jednalo o obecní budovu, spolupráci nabídl i starosta obce. Do akce byla zapojena také hlídka dopravního inspektorátu, která se dostavila na místo,“ informovala o začátku záchranné mise mluvčí policie Eva Červenková.

Muž se svěřil známé, že spáchá sebevraždu a u řeky si podřezal žíly. Spustilo se pátrání a boj o jeho život

O pomoc při pátrání po muži, která má zřejmě v úmyslu spáchat sebevraždu se večer obrátila na tísňovou linku městské policie v Plzni rozrušená mladá žena. Jak se později ukázalo, rozhodně se nejednalo o planý poplach. Bez záchranné akce by muž...

Starosta policistům sdělil, že v budově je skutečně ubytována žena a odemkl vstupní i chodbové dveře. „Policisté ihned ucítili silný zápach kouře a po vstupu do patra budovy uviděli hořící dveře. Jelikož na volání nikdo nereagoval, vykopli dveře do místnosti a i přes nízkou viditelnost a silný kouř nalezli na zemi ležící ženu v bezvědomí,“ řekla policejní mluvčí.

Část přítomných policistů se pomocí hasičského přístroje pokoušela oheň uhasit, ostatní policisté vynesli ženu z hořící místnosti ven a poskytli jí první pomoc. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby si ženu převzal do péče lékař a požár dohasily jednotky hasičského záchranného sboru. Jak se ukázalo, žena se nacházela v místnosti sama a její původní oznámení bylo s největší pravděpodobností ovlivněné zdravotním stavem.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky záchrana ženy, záchranná akce, hořící byt, žena v bezvědomí, požár bytu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrali po ženě, která na tísňovou linku ohlásila, že jí chtějí ublížit neznámé osoby. Šlo jí o život  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.