Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Rekonstrukce bytu vyšla muže draho, nepoctivý řemeslník ho připravil o půl milionu korun

Nepoctivý řemeslník z Plzně nejen, že neodvedl dohodnutou práci, ale ještě bez vědomí majitele bytu vyměnil zámky a s utrženými penězi zmizel neznámo kam. Podvodník nyní čelí podezření ze zpronevěry, za což mu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Několik let za mřížemi může strávit sedmatřicetiletý muž, které se prezentoval jako řemeslník se specializací na rekonstrukce bytů. Svým zákazníkům to dokládal fotografiemi, které měl ve svém telefonu. Takto přesvědčil o svých dovednostech i majitele bytu na Slovanech.

Podvodník se zaměřuje na seniory a nabízí jim drobné opravy na rodinných domech, účtuje si přemrštěné částky

V hledáčku policie se ocitl muž, který v pracovním oblečení obchází rodinné domy v Plzeňském kraji a jeho obyvatelům nabízí drobné kutilské práce či opravy střech. Především se zaměřuje na seniory, kterým pak vystaví účet, jenž vůbec neodpovídá...

 

„Po společné prohlídce bytové jednotky si budoucí řemeslník udělal návrh prací a stanovil rozpočet. Sjednaná částka měla zahrnovat zálohu na provedení stavebních úprav v bytě. Na konci měsíce mu po vzájemné domluvě poškozený zaslal peníze ve dvou platbách na udaný bankovní účet jiné osoby,“ popisuje policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Řemeslník se následně skutečně pustil do samotné rekonstrukce. Nábytek z bytu přestěhoval do sklepa a provedl částečné stavební úpravy. Tím ale jeho práce skončila. „Následně měl vyměnit zámek od bytu, o čemž poškozený nevěděl a nový klíč neměl dostat. S majitelem nemovitosti přestal komunikovat a další práce v bytě již neměly být provedeny. Peníze poskytnuté na rekonstrukci bytu měl využít pro vlastní potřebu. Výdaje šly na úhradu různých poplatků a nákupů,“ pokračuje policistka.

Takto si muž přišel na necelých půl milionu korun. Když majiteli bytu došlo, že naletěl podvodníkovi, pospíchal okamžitě na policii. Kriminalisté posléze vypátrali podezřelého muže, kterého již obvinili ze zpronevěry. „V případě prokázání viny mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Hokrová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels.com

Štítky podvod, falešný řemeslník, rekonstrukce bytu, zpronevěra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce bytu vyšla muže draho, nepoctivý řemeslník ho připravil o půl milionu korun  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.