Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na sedmi místech Plzeňského kraje bude možné očkovat děti ve věku 5-11 let vakcínou proti koronaviru

Očkování dětí ve věku od 5 do 11 let vakcínou proti covidu-19 na základě předchozí registrace umožní v nejbližších dnech sedm míst v Plzeňském kraji. I když Plzeňský kraj i nadále preferuje očkování dětí v ordinacích praktických lékařů pro děti a dorost, rozhodl se ve svých čtyřech akutních nemocnicích společně s dalšími třemi zdravotnickými zařízeními tuto věkovou kategorii očkovat a pomoci tak právě praktickým lékařům pro děti a dorost do konce roku 2021.

Praktičtí lékaři podle informací ministerstva zdravotnictví obdrží vakcínu pro děti až během ledna 2022. Očkování v krajských očkovacích centrech, Sušici, FN Plzeň a na EUC klinice Plzeň tak napomůže s očkováním dětí a zároveň praktickým lékařům pro děti a dorost umožní se připravit na očkování v lednu v roce 2022.

„Jsme přesvědčeni o tom, že očkování malých dětí nepatří do očkovacích center. Jsme rádi, že očkujeme děti nad 12 let a napomáháme tak v současné situaci k rychlejšímu proočkování populace. Stále si ale přejeme, aby začalo očkovat co nejvíce praktických lékařů pro děti a dorost. Vnímáme, že praktičtí lékaři pro děti a dorost dostanou vakcíny až v roce 2022 a že někteří lékaři pro děti a dorost nechtějí očkovat i kvůli nevyjasněné administrativě. Nabízíme jim, že pokud budou chtít, budou moci očkovat v našich očkovacích místech, tak jako to již umožnila nemocnice Sušice a EUC klinika v Plzni,“ informovala hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová (ODS).

„Naše očkovací místa jsou připravena vytvořit pro praktické lékaře pro děti a dorost zázemí. Mají-li praktici problémy s očkováním dětí ve svých ordinacích, nabízíme jim, aby přišli očkovat k nám, máme dostatek prostor i dostatek vakcín,“ konstatovala hejtmanka.

V následujících dnech nechá hejtmanství pro veřejnost otevřít registrace dětí ve věku 5-11 let v Klatovské nemocnici, Domažlické nemocnici, Stodské nemocnici, Rokycanské nemocnici, EUC klinice Plzeň, Sušické nemocnici a Fakultní nemocnici Plzeň. Tato místa budou minimálně jeden den v týdnu ve spolupráci s praktickými lékaři pro děti a dorost v nemocnicích očkovat do konce roku 2021.

„K očkování v očkovacím centru bude nutný formulář, kterým praktický lékař pro děti a dorost doporučí očkování resp. potvrdí vhodnost zařazení očkování s ohledem na zdravotní stav a očkovací kalendář dítěte. Tento formulář bude přístupný na webových stránkách zařízení v doporučeném formátu pro Plzeňský kraj,“ dodala mluvčí kraje Eva Mertlová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Olomoucký kraj

Štítky očkování dětí, očkování, covid, očkovací místa, Plzeňský, praktický lékař, Plzeňský kraj, nemocnice, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Sušice, Ilona Mauritzová, ODS, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na sedmi místech Plzeňského kraje bude možné očkovat děti ve věku 5-11 let vakcínou proti koronaviru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.