Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pohřešovaného cizince nakaženého TBC se podařilo bleskově vypátrat

, aktualizováno 8. října 2020, 18:55

Velmi rychle se dnes odpoledne podařilo vypátrat cizince nakaženého vysoce infekční TBC. Policie po něm vyhlásila pátrání a upozornila, že muž může trpět ještě dalšími nebezpečnými chorobami přenosnými na člověka. Do pátrání se zapojila okamžitě i veřejnost. I díky tomu se podařilo cizince velmi rychle najít a předat do péče zdravotníků.

Původní článek vydaný dnes ve 14.00 hodin dopledne

Hrozbou v oblasti přenosných chorob zdaleka není jen covid-19. Policisté aktuálně vyhlásili pátrání po pohřešovaném muži z Lotyšska, který je pozitivní na vysoce infekční TBC. Vedle tuberkulózy existuje u pohřešovaného cizince podezření i na další vážné infekční choroby. Nebezpečně nemocný muž by se měl pohybovat v Plzni a v okolí.

Hledaný má štíhlou postavu, vysoký je asi 175-180 cm, má hnědé oči a krátce střižené hnědé rovné vlasy. Je zdánlivého stáří 55-56 let. Naposledy byl viděn v úterý 22. září v ranních hodinách v Plzni na Borech. Je možné, že se nemusí pohybovat jen po Plzni, ale i v širším okolí města.

Bližší informace k pohřešovanému nejsou policistům známy. Policisté žádají všechny občany, kteří by mohli podat jakoukoli informaci o pobytu, výskytu nebo pohybu pohřešované osoby, aby tak učinili na nejbližším obvodním oddělení Policie České republiky nebo zavolali na tísňovou linku 158.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky TBC, tuberkulóza, infekční choroby, pohřešovaný cizinec, nemoc, Plzeň, Lotyšsko, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohřešovaného cizince nakaženého TBC se podařilo bleskově vypátrat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.