Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Nemocní s koronavirem přibývají i v Plzeňském kraji, od začátku týdne je jich šest

Počet pacientů pozitivně testovaných na onemocnění covid-19 v Plzeňském kraji vzrostl od začátku tohoto týdne o šest osob. Momentálně se z nemoci léčí v regionu celkem 13 pacientů. Informace zveřejnila krajská hygienická stanice. Za celý minulý týden onemocněli v regionu jen čtyři lidé.

První pozitivní test odhalili hygienici už 11.března, od té doby se virus potvrdil u 691 osob. V souvislosti s onemocněním v regionu zemřelo 16 starších pacientů. Většina z nich zemřela v plzeňské fakultní nemocnici.

Nejvíce choroba zasáhla Domažlicko, kde testy potvrdily nemoc u 356 pacientů. V souvislosti s nemocí podlehlo na Domažlicku osob, všichni ostatní pacienti jsou vyléčeni. Překvapivě právě na Domažlicku nepřibyl v minulých dnech žádný nový pacient. Nemocní nejsou aktuálně už jen na Rokycansku. V nejméně zasaženém Rokycansku bylo od začátku pandemie potvrzeno je osm onemocnění covidem-19.

Z nemoci se stále léčí jeden pacient na jižním Plzeňsku, sedm dalších v samotné Plzni, tři jsou na Klatovsku, stejně jako na severním Plzeňsku a jeden nemocný je ještě na Tachovsku. Hygienici provedli v kraji od vypuknutí epidemie 12 805 testů. Celkem hygienici vystavili 3042 karantén a v 3005 případech ji ukončili. Druhé negativní kontrolní odběry mělo dosud 660 osob.

Od začátku šíření viru bylo v České republice zaznamenáno podle ministerstva 14 724 případů nákazy. Aktivních případů 5067. Zemřelých s prokázaným koronavirem je 365. Aktuálně je hospitalizováno s chorobou 141 osob na území celé republiky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, nemoc, pacient, Plzeňský kraj, Krajská hygienická stanice, okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Rokycany, Česko, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocní s koronavirem přibývají i v Plzeňském kraji, od začátku týdne je jich šest  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.