Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nárůst pacientů s covid-19 o víkendu pokračuje, v kraji máme další čtyři případy

Nárůst nových případů onemocnění covid-19 v Plzeňském kraji pokračoval bohužel i během soboty. Dnes ráno hygienici uvedli, že evidují další čtyři nové pacienty s pozitivním testem na koronavirus. Tři z nich jsou na Domažlicku a jeden v Plzni. 

Na konci pracovního týdne hygienici oznámili dva nové pacienty na Domažlicku a dva v Plzni. Tento týden tedy onemocnělo v regionu už osm lidí, zatímco v uplynulých týdnech to byly jen jednotky pacientů.

Od začátku koronavirové pandemie byla v Plzeňském kraji nákaza zjištěna u celkem 669 osob, 16 lidí v souvislosti s koronavirem zemřelo. První případ se v regionu objevil 11. března. Do současné doby se podle dnešních informací krajské hygienické stanice uzdravilo 633 nemocných. Nemocných tedy zůstává 16 osob.

Žádní nemocní už nejsou na Rokycansku, Tachovsku a na severním Plzeňsku. Deset je jich na Domažlicku, čtyři v Plzni, pět na Klatovsku a jeden na jižním Plzeňsku. V kraji zemřelo od začátku pandemie 16 lidí nakažených koronavirem. Osm jich bylo na Domažlicku, šest na jižním Plzeňsku a po jednom na Tachovsku a v Plzni. Většina lidí zemřela v plzeňské fakultní nemocnici.

Hygienici evidují v kraji 12 246 testů na koronavirus, za sobotu přibylo 15 nových testů. Karanténu nařídili hygienici od začátku pandemie 2946 lidem. Ukončenou karanténu má 2920 lidí.

Koronavirus nejvíce zasáhl příhraniční Domažlicko, kde bylo zjištěno 356 nemocných, tedy přes 53 procent všech potvrzených infekcí v kraji. V Plzni se nákaza prokázala u 84 lidí, na Klatovsku u 93, na Tachovsku 53 nakažených, na severním Plzeňsku 27, na jižním Plzeňsku 49 a na Rokycansku sedm.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, pacient, Plzeňský kraj, Plzeň, okres Domažlice, pandemie, okres Tachov, Krajská hygienická stanice, okres Rokycany, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nárůst pacientů s covid-19 o víkendu pokračuje, v kraji máme další čtyři případy  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.