Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Pandemie na ústupu, pouze dva případy koronaviru přibyly za týden v Plzeňském kraji

Zpráva, která každého může jen potěšit. Pouze dva případy koronaviru přibyly v uplynulém týdnu v Plzeňském kraji i přes postupné uvolňování některých opatření. Od začátku pandemie testy odhalily v našem regionu nákazu u 661 lidí. V souvislosti s onemocněním zemřelo 16 starších pacientů.

Naprostá většina nemocných se již uzdravila. Nemocných s potvrzenou nákazou aktuálně zůstává v kraji jen 41. Podle dnešní údajů zveřejněných plzeňskou krajskou hygienickou stanicí se všichni nemocní už uzdravili na severním Plzeňsku a na Rokycansku.

Na základě rozhodnutí hygieniků nebo lékařů se v kraji dosud provedeno 12 103 testů na koronavirus. Nařízenou karanténou prošlo od začátku pandemie 2871 lidem, ukončenou ji má 2674 lidí.

Největší počet nemocných s koronavirem i mrtvých pacientů měl okres Domažlice, kde bylo zjištěno 351 nemocných, uzdravených už 333 lidí. Osm osob s koronavirem z okresu zemřelo. V Plzni se z 81 nemocných uzdravilo 78, jeden člověk zemřel. Na Klatovsku je už zdravých 83 z 93 nemocných. Stejně jako na severním Plzeňsku a Rokycansku také na Klatovsku nikdo v souvislosti s onemocněním covid-19 nezemřel.

Na Tachovsku evidují hygienici celkem 53 nakažených, 51 uzdravených a jedno úmrtí. Šest osob s koronavirem naopak zemřelo na jižním Plzeňsku, kde bylo celkem 49 nakažených. U osmi pacientů se stále ještě čeká na jejich uzdravení.   

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, počet uzdravených, Plzeňský, Plzeňský kraj, pandemie, pacient, okres Rokycany, Krajská hygienická stanice, okres Klatovy, Domažlice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pandemie na ústupu, pouze dva případy koronaviru přibyly za týden v Plzeňském kraji  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.