Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Situace se zlepšuje, Plzeňský kraj má další den bez přírůstku pacienta s covid-19

Ani v sobotu neoznámili hygienici v Plzeňském kraji žádný další nový případ nákazy koronavirem na území našeho regionu. Od začátku pandemie se nemoc projevila u 655 testovaných osob. Celkem už hygienici provedli 11 696 vyšetření na covid-19.

I druhý negativní test na koronavirus už mělo 542 vyléčených osob. Nařízenou karanténou si zatím prošlo 2490 osob, u 2240 už mohla být ukončena. V souvislosti s nákazou zemřelo v Plzeňském kraji 16 lidí, všichni trpěli dalšími závažnými zdravotními problémy a jednalo se o seniory.     

Nejvíce zasaženým okresem bylo v našem regionu Domažlicko, kde je 352 potvrzených případů, z toho počtu se 297 pacientů již zotavilo. Na Klatovsku hlásí Krajská hygienická stanice 91 potvrzených případů a 74 uzdravených. Třetí nejvyšší počet nakažených připadá na Plzeň, kde evidují 79 případů a 73 vyléčených.

Na Tachovsku zaznamenali hygienici 53 případů nákazy a 38 pacientů, kterým vyšel negativně i druhý test. Na jižním Plzeňsku evidují 47 nakažených a 31 uzdravených. Severní Plzeňsko hlásí 27 případů a 22 zotavených. Nejnižší číslo mají na Rokycansku, kde se covid- 19 projevil u šesti pacientů, všichni se už vyléčili.

V celém Česku je od počátku pandemie k sobotnímu večeru evidováno 8 853 případů nákazy, z toho 6 038 vyléčených. V souvislosti s nemocí zemřelo dosud 314 lidí. V současné době je v nemocnicích v zemi hospitalizováno 156 osob s covid-19. Ministerstvo zdravotnictví dnes uvádí potvrzenou nákazu koronavirem u 660 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Na 100 tisíc obyvatel připadá v přepočtu 113 nemocných, což je pátý nejvyšší počet mezi 13 kraji a hlavním městem.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, počet uzdravených, Plzeňský, Plzeňský kraj, pacient, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, okres Domažlice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Klatovy, Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Situace se zlepšuje, Plzeňský kraj má další den bez přírůstku pacienta s covid-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.