Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pandemie v Plzeňském kraji ustupuje, nové případy ovšem i nadále přibývají

Na území Plzeňského kraje přibylo v době od čtvrtečního večera do sobotního rána jen devět nových případů nákazy koronavirem. Celkem se od začátku pandemie potvrdilo v regionu onemocnění u 631 lidí. Více než polovina lidí, u nichž se nemoc covid-19 způsobená koronavirem prokázala, se už uzdravila.

Po dvou negativních testech zůstává v kraji 353 vyléčených lidí, dosud zemřelo 13 lidí infikovaných koronavirem. Aktuální informace zveřejnila na svém webu Krajská hygienická stanice.

V kraji bylo dosud testováno 10 730 vzorků na koronavirus indikovaných hygieniky nebo lékaři, což je o 371 více než ve čtvrtek večer. Kromě toho ale už stovky lidí podstoupily placené testy. Od minulého týdne je nabízejí nemocnice v Klatovech, Domažlicích a Sušici, nově je začaly tento týden nabízet také dvě soukromá zařízení v Plzni. Od pondělí nabídne placené testy i plzeňská fakultní nemocnice.

Nejvíc nemocných v kraji je stále na Domažlicku, kde se zatím potvrdila nákaza u 338 lidí, nárůst zde představuje jen dva nové případy. Z toho se uzdravilo 172 nemocných. Na Klatovsku testy potvrdily nákazu dosud u 86 lidí, v Plzni u 78, počet nakažených stoupl o tři. Na Tachovsku byl koronavirus od začátku pandemie zjištěn u 52 lidí, na jižním Plzeňsku u 44 lidí, na severním Plzeňsku u 27 a na Rokycansku u šesti.

Podle ministerstva zdravotnictví byl koronavirus dosud zjištěn u 629 lidí s trvalým bydlištěm v Plzeňském kraji. Na 100 tisíc jeho obyvatel připadá 107 lidí s potvrzenou nákazou, což je pátý nejvyšší výskyt mezi kraji a hlavním městem.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, Plzeňský kraj, pandemie, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, Klatovy, Domažlice, Sušice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pandemie v Plzeňském kraji ustupuje, nové případy ovšem i nadále přibývají  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.