Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Rokycanští záchranáři se dočkají nové výjezdové základny, současné prostory v bývalé školce jsou nevyhovující

Krajští radní schválili stavbu nové výjezdové základny zdravotnické záchranné služby v Rokycanech. Od roku 2026 nahradí novostavba současné výjezdové místo v bývalé školce. Tento objekt má nevyhovující prostory, navíc je daleko od nemocnice. Problémem současné výjezdové základny je i chybějící garážový prostor.

„Současná výjezdová základna je umístěna v původních prostorách mateřské školy, jejímž vlastníkem je město Rokycany. Tyto prostory jsou nevyhovující a neodpovídají základním standardům výjezdových základen, a to jak do počtu skladovacích a úložných prostor, tak i do počtu pobytových místností,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti).

Novostavba by podle projektu měla záchranářům poskytnout zázemí, které bude vyhovovat současným parametrům výjezdových základen, ať už jde o prostory pro zaměstnance, sklady, garáže, mycí boxy pro sanitky i náhradní zdroje energie v případě výpadku.

Předpokládané náklady se pohybují ve výši 56 milionů korun. Rada kraje proto doporučila krajskému zastupitelstvu, aby zažádalo o dotaci z programu IROP. „Stavba by tak byla financována ze 70 procent z prostředků EU a 15 procent z prostředků státního rozpočtu,“ upřesnil náměstek s tím, že zbylou částku a veškeré nezpůsobilé výdaje dá kraj. Obdobný projekt připravuje hejtmanství také v Sušici.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Město Rokycany

Štítky výjezdová základna, záchranka, rychlá zdravotnická pomoc, nová základna, Rokycanská nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rokycanští záchranáři se dočkají nové výjezdové základny, současné prostory v bývalé školce jsou nevyhovující  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.