Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lékař FC Viktoria Plzeň posílil Rokycanskou nemocnici. Ta otevřela ortopedickou ambulanci a rozšířila operativu

Chirurgické oddělení Rokycanské nemocnice nově otevřelo v těchto dnech ortopedickou ambulanci, kterou povede lékař s dlouholetými zkušenostmi z fakultní nemocnice a z fotbalové Viktorie Plzeň Ondřej Havel. V Rokycanech už začal také provádět ortopedickou operativu. Pacientům nabízí šetrné miniinvazivní řešení a krátké čekací doby!

Ortopedická ambulance se zabývá standardně diagnostikou a léčbou poruch pohybového aparátu, tedy kloubů a obecně skeletu. „Pacienty s těmito potížemi budu v případě potřeby indikovat k léčbě ať už konzervativní nebo operativní a samozřejmostí bude i sledování dalšího vývoje po operaci až do úplného zaléčení,“ popisuje Ondřej Havel, který se ortopedii věnuje už více než 12 let.

Dosud pracoval známý lékař na Klinice ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí Fakultní nemocnice v Plzni, kde získal v oboru plnou atestaci. Absolvoval také řadu zahraničních stáží, přičemž jeho specializací je také sportovní traumatologie. I v tomto směru má skvělé reference. Působil totiž jako lékař u fotbalistů FC Viktorie Plzeň.

Pacienty ambulance bude v případě potřeby sám operovat. „Jedná se o standardní ortopedickou operativu, jako je artroskopie ramen, kolene, hlezna nebo rekonstrukční výkony. Kde je to možné, upřednostňuji miniinvazivní výkony pomocí malých sond přímo v místě zákroku. Tato šetrná řešení snižují nebo eliminují pooperační bolesti, umožňují rychlejší rekonvalescenci a tím pádem i návrat do domácí péče a následně i k běžným aktivitám,“ doplňuje lékař.

K uvedené léčbě má Rokycanská nemocnice veškeré potřebné přístrojové vybavení. „S využitím financování z projektu React-EU jsme pořídili novou artroskopickou věž, vybavení pro traumatologii a obecně jsme rozšířili a modernizovali instrumentárium operačních sálů, abychom mohli provádět širší spektrum operací pomocí moderních medicínských postupů,“ vysvětluje primář rokycanské chirurgie Martin Hajžman.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Kokoška, Nemocnice Plzeňského kraje

Štítky Rokycanská nemocnice, nový lékař, lékař FC Viktoria Plzeň, Ondřej Havel, ortopedie, rozšíření operativy, miniinvazivní zákroky, čekací doba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékař FC Viktoria Plzeň posílil Rokycanskou nemocnici. Ta otevřela ortopedickou ambulanci a rozšířila operativu  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.