Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

První várka respirátorů pro nemocnice dorazila i do Plzeňského kraje, stále je jich málo

, aktualizováno 14. března 2020, 18:00

Také do Plzně dorazila v noci na sobotu první várka respirátorů, které poslalo ministerstvo zdravotnictví pro potřeby Fakultní nemocnice Plzeň a Zdravotnickou záchrannou službu Plzeňského kraje. Plzeňský kraj objednal dále osobní ochranné pomůcky pro zdravotníky ve zdravotnických a sociálních zařízení na území kraje za 3,2 milionu korun. První dodávky by měly dorazit v pondělí.

„Zásilku od ministerstva jsme převzali po druhé hodině v noci. V první várce kraj obdržel 510 kusů respirátorů FFP2. Do fakultní nemocnice putuje 500 kusů, 10 je určeno pro záchranáře. Dalších 1500 respirátorů nese označení FFP3. Z tohoto množství převzala fakultní nemocnice 1460 kusů a pro záchranku je 40 kusů těchto respirátorů,“ uvedla mluvčí krajského úřadu Alena Marešová.

„Krizový štáb uvolnil krizovou rezervu ve výši 10 milionů korun a přidal ji k jednomu milionu korun, které má k dispozici krizový odbor. Peníze použijeme na nákup osobních ochranných pomůcek pro zdravotníky. První odeslaná objednávka byla za 3,2 milionu korun, za které pořídíme rukavice, jednorázové ochranné pláště, ochranné brýle, ústenky, desinfekci, a respirátory N95, které mají dle vyjádření hygieniků stejnou účinnost jako FFP3,“ řekl hejtman Josef Bernard. (ČSSD)

Hejtmanství dále objednalo potřeby na míchání desinfekce, což bude zajišťovat Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje. Další objednávky se připravují. V pondělí by měly dorazit rukavice a pláště, během týdne pak další objednané osobní ochranné pomůcky.

Velké množství respirátorů ovšem potřebují pro své zaměstnance krajské nemocnice, ale také příspěvkové organizace v oblasti sociálních služeb, terénní pečovatelské služby, zařízení následné lůžkové péče a samozřejmě také praktičtí lékaři po celém regionu.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky vláda, koronavirus, omezení, Plzeň, krajský úřad, Plzeňský kraj, roušky, respirátory, respirátor, nemocnice, ochranná pomůcka, Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje, Fakultní nemocnice Plzeň, Josef Bernard, ČSSD, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První várka respirátorů pro nemocnice dorazila i do Plzeňského kraje, stále je jich málo  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.