Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ministr školství ocenil za praktickou distanční výuku didaktičku z Plzně

Vynikající vzdělávací činnost zaměřena na zvládnutí výzev spojené s koronavirou pandemií, na to se zaměřil druhý ročník Ceny ministra školství, mládeže a tělovýchovy. Robert Plaga (ANO) ocenil Janu Vejvodovou z Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni. Didaktička v náročném letním semestru připravovala podpůrné metodické materiály pro zajištění nouzové distanční výuky. Podklady byly určené učitelům vysokých, středních i základních škol. 

„Z ocenění mám velkou radost Velmi si vážím toho, že nominace vyšla ze studentské komory akademického senátu. Moc mě potěšilo, že naše doporučení i metodické infografiky, které byly ministerstvem sdíleny v celé ČR, měly u učitelů pozitivní ohlas," řekla Jana Vejvodová.

Vejvodová je didaktičkou na katedře českého jazyka a literatury, dvě desítky let se zabývá také metodikou  e-learningu a pracuje v týmu oddělení Celoživotní a distanční vzdělávání ZČU.

Už v letech 2006 až 2008 vedla tři běhy evropského on-line kurzu NET-Trainers, v němž proškolila vysokoškolské učitele z deseti českých vysokých škol v metodice on-line vzdělávání. Je autorkou řady on-line kurzů, čtyři získaly cenu sdružení EUNIS-CZ,“ uvedla mluvčí ZČU Šárka Stará.

Jako odbornice zprostředkovává studentům nejnovější trendy ve výuce českého jazyka a propojuje moderní didaktické přístupy s účelným využitím informačních a komunikačních technologií. V náročném letním semestru 2019/2020 připravovala nejen prakticky orientovanou on-line výuku studentů ve svých disciplínách, ale také intenzivně pracovala s kolegy z oddělení Celoživotního a distančního vzdělávání ZČU na vytvoření podpůrných metodických materiálů pro zajištění nouzové distanční výuky. Tyto materiály byly určeny učitelům vysokých, středních i základních škol. 

Mezi oceněnými vysokoškolskými pedagogy je Jana Vejvodová jedinou ženou. Dalšími laureáty ceny jsou Kamil Kopecký z Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, Ivan Dlabač z Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, Petr Kulhánek z Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze, Čestmír Štuka a Martin Vejražka, oba z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. 

„Fakulta pedagogická ZČU má mezi oceněnými svého zástupce už podruhé. V roce 2019 obdržela cenu ministra školství didaktička Lucie Rohlíková z oddělení Celoživotní a distanční vzdělávání ZČU a katedry didaktické a výpočetní techniky Fakulty pedagogické ZČU, která se zaměřuje se na využívání moderních technologií ve výuce, e‑learning a distanční vzdělávání,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook/Fakulta pedagogická ZČU v Plzni

Štítky ZČU, výuka, vzdělání, online výuka, didaktička, ocenění, Západočeská univerzita v Plzni, Plzeň, materiál, Robert Plaga, ANO 2011, Česko, Kamil Kopecký, České vysoké učení technické v Praze, Univerzita Palackého v Olomouci, Vysoká škola uměleckoprůmyslová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ministr školství ocenil za praktickou distanční výuku didaktičku z Plzně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.