Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Za týden přibylo v Plzeňském kraji 1265 případů pozitivních testů na covid

Jen za uplynulý týden přibylo v Plzeňském kraji 1265 nově zjištěných nákaz koronavirem, což je o 16 procent méně než v předchozím týdnu, kdy přibylo 1503 případů. Zemřelo 27 lidí, shodně jako o týden dříve. Vyplývá to ze statistik ministerstva zdravotnictví.

Ve skóre protiepidemického systému (PES) si Plzeňský kraj za týden polepšil z 57 na dnešních 51, což je na stobodové stupnici z pěti stupňů třetí mírnější stupeň pohotovosti. V celé republice je dnes hodnota 57 a také platí třetí stupeň rizika, který od čtvrtka umožnil například otevření restaurací či obchodů.

Za uplynulý týden zemřelo v kraji 27 lidí, kteří měli nemoc covid-19, což je shodné s předchozími sedmi dny. Od začátku pandemie testy potvrdily v kraji 29 450 případů nákazy koronavirem, za měsíc je to o čtvrtinu více, za posledních 24 hodin jich přibylo 237. V Plzeňském kraji od jara zemřelo 435 lidí, kteří měli nemoc covid-19. Z toho 206 úmrtí, tedy téměř polovina, jich připadá na poslední měsíc.

Podle informací krajské hygienické stanice je aktuálně nejvíce neuzavřených případů infekce na Domažlicku (1066), následuje Plzeň (691), Tachovsko (481), Klatovsko (396), severní Plzeňsko (253), jižní Plzeňsko (239) a Rokycansko (131).  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, Protiepidemický systém České republiky, Krajská hygienická stanice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za týden přibylo v Plzeňském kraji 1265 případů pozitivních testů na covid  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.