Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po dvouleté pauze se do Plzně vrátí veletrh cestovního ruchu ITEP, přijede stovka vystavovatelů

Jeden z největších mezinárodních veletrhů cestovního ruchu v Česku se po vynucené koronavirové pauze opět vrací do Plzně. Akce, kterou pořádá Plzeňský kraj, se uskuteční od 15 do 17. září a nabídne turistické informace, mapy, brožury, přednášky se zajímavými hosty i zábavný program pro děti. Do sportovní haly TJ Lokomotiva přijede více než stovka vystavovatelů z Čech, Německa, Rumunska či ze Slovenska.

 „Na veletrhu se budou prezentovat kraje, města, informační centra, cestovní kanceláře i destinační společnosti,“ uvedl radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Libor Picka (STAN). Na návštěvníky bude čekat také interaktivní prezentace vybraných turistických cílů. Kromě brožurek a map si lidé budou moci užít přednášky o cestování, expozici poutních stezek procházejících naším krajem i hravý program pro nejmenší.

Vystavovatelé dorazí nejen z Plzeňského kraje a Čech, ale také z Německa, Rumunska či Slovenska. „Bude se prezentovat rumunská Asociace Dunaj Nová Moldava, přijedou zástupci sklářského muzea ve Fraenau, velmi rozsáhlou a zajímavou expozici má mít i sousední Ústecký kraj,“ vyjmenovává vedoucí odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Josef Kuželka.

Dobrodruh stopem dvakrát procestoval svět, zastavilo mu letadlo i pohřebák

Rodák ze Sušice zvládl během devíti let nacestovat stopem přes 300 tisíc kilometrů. Navštívil 86 zemí světa a vyzkoušel si mnoho povolání na všech obydlených kontinentech. V posledních letech mu na cestách dělá společnici fenka Corey, s níž o...

 

Mezi hosty letošního ITEP nude například divadelní a filmový herec Lukáš Hejlík, jenž je známý i svým projektem Gastromapa, se kterým projíždí republiku a informuje o zajímavých restauracích, kavárnách a bistrech. Pozvání přijala také herečka, dabérka a moderátorka kulinářského pořadu Peče celé Česko Tereza Bebarová. Do Plzně přiveze oblíbená herečka i svoji novou knihu Čas na pečení, kterou vydala společně s pekařským guru Josefem Maršálkem. Tereza Bebarová se navíc v Plzni zhostí asistence při gastro show, které proběhnou v podání Hotelové školy Plzeň.

Vstup na veletrh je opět zdarma. Před pandemií se ho účastnilo 120 vystavovatelů a během tří dnů ho navštívilo až 12 tisíc návštěvníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto itep-plzen.cz

Štítky veletrh cestovního ruchu, ITEP, cestování, tipy na výlet, Plzeňský kraj, Lukáš Hejlík, Tereza Bebarová, veletrh, cestovní ruch, Plzeň, Česko, Německo, Rumunsko, Slovensko, přednáška, herec, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dvouleté pauze se do Plzně vrátí veletrh cestovního ruchu ITEP, přijede stovka vystavovatelů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.