Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Šumavský Ski&Bike Špičák startuje letní sezonu, turisté už mohou po trasách vyrazit i k ledovcovým jezerům

Letos poprvé až 15. června odstartuje letní sezona v největším horském středisku západočeské Šumavy – Ski&Bike Špičák. Každodenní provoz poběží do 15 září, pak do konce října o víkendech a svátcích. Hned od prvního dne se po rekonstrukci rozjede lanovka na vrchol Špičáku k rozhledně, odkud se již smí vyrazit po turistických trasách k ledovcovým jezerům.

Do letošní letní sezony areál investoval řádově čtyři miliony korun, částka zahrnuje stavbu nového trailu v bikeparku, nová kola a elektrokola do půjčovny, kompletní rekonstrukcí včetně repase převodovky pak prošla po skončení zimní sezony a před startem té letní lanová dráha na vrchol Špičáku. Důvodem, proč se letní start oproti předchozím létům, kdy se začínalo už májovými svátky a víkendy, bylo zahájení stavby víceúčelové budovy s novou restaurací a dalším zázemím areálu.

„Aktuálně jsou po zbourání původních objektů hotovy základy nové budovy a pokračuje se podle harmonogramu. Restauraci a další prostory chceme otevřít před lyžařskou sezonou,“ říká ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. Žádná omezení s výjimkou zákazu vstupu na ohrazené staveniště se na návštěvníky nevztahují. Středisko jen avizuje, že nebude možné vjet a parkovat v prostorách okolo tělocvičny, naproti hlavní kase a pod chatou Blaženka. „Parkovacích míst je ale na našem areálovém parkovišti nebo nedalekých Kaskádách (obě zdarma) dost, takže by to neměl být žádný problém,“ dodává Kasík.

Návštěvníky v průběhu letošního léta čeká v areálu další novinka. „Již nyní otvíráme první kilometr nové trasy v bikeparku (z celkových tří). Vede z horních partií s napojením na další trasy a celá bude mít charakter nízké (modré) obtížnosti, takže je vhodná i pro začátečníky a rodiny s dětmi,“ uvádí Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák. Další kilometry této trasy pak budou pak přibývat postupně. V celém bikeparku samozřejmě na jaře došlo k opravám a výměnám řady překážek či skoků.

Turistické cesty od rozhledny z vrcholu Špičáku k ledovcovým jezerům – Černému a Čertovo, budou otevřeny od 15. června do 15. září. Jde o jedny z nejhezčích turistických tras, na něž lze vyrazit po vystoupání lanovkou na vrchol a absolvování prohlídky okolí z rozhledny. Za dobré viditelnosti je možné sledovat i Alpy. Trasy představují zhruba čtyřkilometrové výšlapy, na kole se po nich jezdit nesmí. Optimální je vyjet lanovkou na vrchol Špičáku a přes mezizastávku na rozhledně se pak po nich vydat k jezerům.

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák, Richard Beneš

Štítky Ski&Bike Špičák, letní sezona, zahájení letní sezony, lanovka, turistické trasy, jezero, léto, lanová dráha, Špičák, Šumava, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavský Ski&Bike Špičák startuje letní sezonu, turisté už mohou po trasách vyrazit i k ledovcovým jezerům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.