Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Strážníci přistihli dalšího opilého muže jak na lavičce popíjí alkohol, i když se měl starat o svoji malou dcerku

Opilého muže, který na lavičce v Plzni popíjel alkohol, i když měl na starosti svoji malou dceru, přistihla hlídka městské policie. A rozhodně to nebylo poprvé, kdy městská policie řešila případy otců pod vlivem alkoholu, kteří se měli starat o své děti. I z těchto důvodů začne v Plzni už brzy platit nová vyhláška zamezující konzumaci alkoholu na přesně vymezených veřejných prostranstvích.

„Třiadvacetiletý muž měl v péči svoji malou dcerku, nic mu ale nebránilo v tom, aby ve společnosti kamaráda popíjel na lavičce alkohol. Podnapilé dvojice mužů s dítětem si okamžitě všimla hlídka městské policie. Muž při dechové zkoušce nadýchal téměř 1,4 promile. Pro dítě se dostavila babička, do té doby bylo o něj řádně postaráno. Případ bude mít dohru u orgánu sociálně právní ochrany dětí,“ uvedla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.   

Vrávorající opilec vedl na ulici za ruku tříletou dceru, při pádech ji strhával k zemi

Namol opilý sedmatřicetiletý muž vrávoral ve středu v podvečer po Klatovské třídě v Plzni. Na tom by nebylo nic tak mimořádného, pokud by ovšem nedržel za ruku tříletou holčičku, kterou při svých pádech na zem strhával s sebou. Situace, kterou...

Na jiného opilce ve společnosti svých dětí před nedávnem upozornili městskou policii v Plzni lidé v Masarykově ulici. V nočních hodinách tam seděl na chodníku pětatřicetiletý cizinec a kolem něj pobíhaly dvě děti. Když se muž pokusil vstát, měl hodně velký problém se vůbec udržet na nohou. Strážníci cizince vyzvali k dechové zkoušce a naměřili mu 4,07 promile! Děti předali strážníci v místě bydliště matce, která kvůli nezodpovědnému jednání muže musela přispěchat ze zaměstnání, aby se o ně postarala. Cizinec v opilosti stupňoval agresi a nekontroloval své chování, strávil noc střízlivěním v protialkoholní záchytné stanici.

Plzeň chce vyhláškou zamezit popíjení alkoholu na veřejnosti

Pětadvacet zastupitelů Plzně odsouhlasilo v březnu přijetí vyhlášky zamezující konzumaci alkoholu na přesně vymezených veřejných prostranstvích. Zastupitelé o vyhlášce bouřlivě diskutovali. Cílem je minimalizovat problémy s lidmi, kteří na ulicích pijí alkohol, potom zůstávají v opilosti ležet na lavičkách nebo na zemi, budí veřejné pohoršení, dopouštějí se výtržností, obtěžování a dělají nepořádek.

Vyhláška bude platit nejen pro širší centrum města, ale i pro některé parky a další problematické lokality. Má zamezit konzumaci alkoholických nápojů také v okruhu 50 metrů od škol a školských zařízení, dále pak v prostoru nástupišť a nástupních ostrůvků veřejné hromadné dopravy. Součástí vyhlášky je výjimka týkající se prostorů zahrádek a předzahrádek, které jsou součástí restaurací, hospod, kaváren a barů. Vztahovat se nebude na schválené slavnosti či jiné kulturní, společenské a sportovní akce nebo trhy. 

Zamezení konzumace alkoholu na veřejnosti má přispět ke snížení počtu spáchaných přestupků proti majetku (vandalství) na veřejných prostranství, ke kterým dochází ve většině případů pod vlivem alkoholu. Cílem opatření je i menší znečišťování veřejného prostranství sklem a dalšími odpadky.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky opilý otec, opilý muž s dítětem, vyhláška, zákaz požívání alkoholu na veřejnosti, městská policie, alkohol, Plzeň, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci přistihli dalšího opilého muže jak na lavičce popíjí alkohol, i když se měl starat o svoji malou dcerku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.