Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sprejeři nastříkali nápis PLZEŇ ukrajinskými barvami, po kritice ho někdo předělal na českou verzi

Pořádnou smršť názorů vyvolala na sociálních sítích fotografie zachycující velký betonový nápis PLZEŇ před vjezdem do města ve směru od Klatov, který někdo přestříkal do ukrajinských barev. O několik dní později už dostal nápis PLZEŇ barvy české státní vlaky.

Nápis PLZEŇ se nachází před mostem přes Radbuzu na silnici I/27 těsně před příjezdem do města a na dohled od borské věznice. Když neznámý autor nápis přestříkal modro-žlutou barvou symbolizující ukrajinskou vlajku, spustilo ve známé facebookové skupině Plzeňáci velkou vlnu negativních názorů.  

„Jako já beru, že potřebují pomoct, ale není tohle už trochu moc?“ ptal se jeden člen skupiny. „Solidarita je důležitá, ale tohle už je podle mě moc. Změny ulic, změny názvů jídel a podobně. Na to máme peníze, ale kde jsou peníze pro nás pro český občany?? Drahý plyn, jídlo a o pohonných hmotách ani nemluvím,“ doplňuje ho další. „Raději bych uvítala barvy našeho města, aby snad přijíždějící nebyli na pochybách, do jakého státu přijíždějí,“ psala jiná diskutující.

Blesková změna, ulice Sirková v samotném srdci Plzně ponese nově název Ukrajinská

Přejmenování ulice Sirková na Ukrajinská schválilo ve středu zastupitelstvo centrálního plzeňského městského obvodu. Jde o ulici, která se nachází v samotném srdci Plzně a je kolmá na ulici U Prazdroje.

A došlo rovnou i k výzvě o zjednání nápravy. „Najde se tu nějaký sprejer, který by to předělal na naši krásnou českou?“ dotazoval se další člen skupiny. A jeho slova neznámý sprejer velmi rychle vyslyšel. O víkendu totiž někdo přestříkal nápis Plzeň do podoby naší národní vlajky v barvě trikolóry. Zatímco u ukrajinské verze v drtivé většině převažovaly negativní komentáře, pod českou vlajkou pěli diskutující samé ódy. Tento příspěvek už ale ze skupiny zmizel a je nedostupný.  

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňáci / Facebook

Štítky vlajka, nápis Plzeň, ukrajinská vlajka, česká vlajka, sprejeři, Plzeň, nápis, Klatovy, Radbuza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sprejeři nastříkali nápis PLZEŇ ukrajinskými barvami, po kritice ho někdo předělal na českou verzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.