Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Slunečné počasí láká lidi ven, místo v přírodě se shromažďují před výdejními okénky

Fotky přeplněné náplavky v Praze na sociálních sítích sdílí mnoho lidí, kteří nešetří kritickými komentáři na téma: Tak tímhle tempem se z toho nevyhrabeme. Musíme ovšem podotknout, že na tom v Plzni nejsme o moc lépe. O tom svědčí i poslední slunečné dny, kdy se v odpoledních hodinách tvořily dlouhé fronty před restauracemi, kde mezi dveřmi či z okénka ochotně načepují zájemcům pivo.

Jeden den máte farmářské trhy, které během několika hodin navštívilo zhruba 2 500 tisíce lidí. Všichni vzorně s respirátory a rozestupy mezi sebou. Stejné město o pár dní později - hloučky lidí řeší absenci zahrádek po svém a sednou si na kus trávníku před Divadlem J.K.Tyla. Restauratéři, kteří se konečně těší ze zájmu návštěvníků jim ochotně nalévají pěnivý mok do skla a to, že si lidé objednávají bez nasazeného respirátoru je už ten nejmenší detail. Tragikomicky pak vypadá výjev, kdy pod nápisem ve výloze „Dodržujte rozestupy 2m“ sedí hlouček rozesmátých lidí.

Ani v městském sadovém okruhu není situace jiná, ovšem tady lidé posedávají na lavičkách, které jsou přeci jen nějaký ten metr od sebe. Nijak extra „napěchovaně“ to nevypadlo dnes odpoledne ani v Mlýnské strouze. Ovšem i tady člověk s nasazeným respirátorem vyloženě vyčníval.

Téma otevření zahrádek je hodně skloňované a je i pochopitelné, že lidem chybí. Hlavně teď, když je venku tak pěkně. Nutné je však si uvědomit, že i když pandemie oslabuje, stále tady je. Nadále také platí povinnost nosit respirátor v prostředcích veřejné dopravy nebo v obchodech.

Každý, kdo se nachází v zastavěném území obce je povinen nosit alespoň zdravotnickou obličejovou masku. Mimo toto území obce lze pobývat na veřejně přístupných místech bez ochrany dýchacích cest za podmínky, že se osoba nebude nacházet od té druhé blíže než na dva metry. Výjimku tvoří pouze členové jedné domácnosti.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky COVID-19, koronavirus, Plzeň, restaurace, pivo, opatření, respirátor, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slunečné počasí láká lidi ven, místo v přírodě se shromažďují před výdejními okénky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.