Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Míra nezaměstnanosti v Plzni během března mírně vzrostla na 2,7 procenta

Úřad práce v Plzni evidoval na konci března 3688 uchazečů o zaměstnání. To je o 171 osob více než předchozí měsíc. V porovnání s únorem míra nezaměstnanosti mírně vzrostla o 0,2 procentního bodu na 2,7 procenta. Do březnové statistiky se zatím nějak dramaticky nepromítla aktuální situace způsobená koronavirovou epidemií a očekávaným propouštěním.

"Okamžitě do práce může nastoupit 3312 lidí. Nově se v březnu zaregistrovalo 825 zájemců o práci, což je o 119 více než v únoru. K 31. 3. 2020 bylo na kontaktním pracovišti v Plzni evidováno celkem 10 454 volných pracovních míst, což je o 766 méně než v minulém měsíci," informovala o tom mluvčí plzeňského úřadu práce Lenka Havlíčková. 

Vyřazeno bylo z evidence 654 uchazečů, tedy o 76 méně než minulý měsíc. Do nového zaměstnání během března nastoupilo 467 osob. Bez umístění vyřadili pracovníci úřadu z evidence 99 osob. Podporu v nezaměstnanosti pobíralo koncem sledovaného měsíce celkem 1 595 lidí.

Práci hledalo v Plzni na konci března celkem 1 843 žen, tedy přesně 50 procent všech nezaměstnaných. Zároveň bylo v evidenci 515 osob se zdravotním postižením a 151 absolventů a mladistvých, což je o 11 více než minulý měsíc.

Ke konci března jsme v okrese Plzeň-město rovněž evidovali 247 volných pracovních míst pro osoby se zdravotním postižením. Volných míst pro absolventy a mladistvé bylo 3 002.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky nezaměstnanost, úřad práce, míra nezaměstnanosti, statistika, Plzeň, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Míra nezaměstnanosti v Plzni během března mírně vzrostla na 2,7 procenta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.