Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Obvod vybral dvě lokality, kde by mohlo stát koupaliště na Skvrňanech. Každá má své plusy, ale i mínusy

Obyvatelé plzeňské městské části Skvrňany usilují o venkovní koupaliště. Prvním krokem ke splnění jejich přání je předvýběr lokalit, kde by mohlo koupaliště stát. Každá z variant má ovšem své plusy i mínusy.

„V tuto chvíli máme předvybrané dvě lokality a dva možné projekty, kde by venkovní koupaliště mohlo stát. Jedna se nachází v zadních Skvrňanech a druhá, která zvažuje biotop, leží v lokalitě V Úvoze,“ uvádí 1. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek (Piráti) s tím, že studie se budou ke zpracování zadávat v červenci.

„Město momentálně zjišťuje, jak je to s příslušnými pozemky, sítěmi a financemi. Zároveň hledáme partnera, který by do projektu investoval společně s námi. To znamená, že se snažíme o příspěvek města Plzně, potažmo od Plzeňského kraje. Nechceme dát totiž lidem pouze slíbenou studii, ale i reálný plán toho, co a za kolik by bylo možné ve Škvrňanech realizovat,“ dodává Pavel Šrámek.

První lokalita v zadních Skvrňanech má pozemek pozemek pro realizaci relativně snadno dostupný. Je ve vlastnictví České republiky. „Velikost pozemku je dostačující pro realizaci záměru. Je tam možnost dopravního napojení na stávající komunikaci, přímé napojení na veřejnou tramvajovou dopravu a napojení na stávající smíšenou stezku. Kladem jsou i dostupné parkovací kapacity v bezprostřední blízkosti a napojení na již funkční sportovní areál. Záporem je to, že pozemek byl podle územního plánu vymezen pro zdravotnictví, dále pak obrovské investiční náklady a vysoké náklady na provoz i údržbu," říká mluvčí obvodu Michaela Adámková

Přírodní biotop v lokalitě V Úvoze má pozemek pro realizaci ihned dostupný, ve vlastnictví města Plzeň. Posílení by se rekreační potenciál Slovanského údolí. Místo má přímé napojení na veřejnou tramvajovou, autobusovou a trolejbusovou dopravu, napojení na stávající smíšenou stezku, dostupné parkovací kapacity v bezprostřední blízkosti. Investiční náklady na realizaci biotopu i na jeho následný provoz a údržbu jsou únosné. Záporem je, že lokalita je součástí významného krajinného prvku a nachází se v záplavovém území. Územím také prochází kanalizační sběrač.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městský obvod Plzeň 3

Štítky venkovní koupaliště, biotop, Skvrňany, centrální obvod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obvod vybral dvě lokality, kde by mohlo stát koupaliště na Skvrňanech. Každá má své plusy, ale i mínusy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.