Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nožíři z celých Čech přijedou do Plzně. Přivezou kuchyňské, vojenské i vyloženě umělecké kousky

Více než dvacítka nožířů z celých Čech přijede už příští sobotu 2. března do Plzně, přesněji do Černic. Zájemci budou moci obdivovat i zakoupit nejrůznější druhy nožů. Od zavíracích přes kuchyňské, vojenské, lovecké až vyloženě exkluzivní umělecké kousky. Na unikátní výstavě nebudou chybět ani materiály na jejich výrobu nebo další doplňky jako jsou třeba brousky.

Návštěvníci si mohou také přinést k nabroušení vlastní nože. Připraven je i pestrý doprovodný program. Výstava se uskuteční ve vnitřních prostorách i ve dvoře Restaurace a Penzionu U Matasů od 9 do 19 hodin.

„Výstavu nožů jsme v Černicích letos zorganizovali poprvé, protože v západních Čechách se v posledních dvou desetiletích nic takového nepořádalo. Naposledy byli nožíři k vidění na výstavě Ex Plzeň a my bychom rádi tuto tradici v Plzni obnovili. Mimo jiné nás k tomu inspiroval i místní řemeslník Tomáš Fryč, který se nožířstvím zabývá už 10 let,“ prozradil hlavní organizátor akce Karel Otruba. Připomněl, že Ex Plzeň se konala na plzeňském výstavišti každoročně v letech 1966–2001.

„Mám radost, že se tato jedinečná akce uskuteční právě v našem obvodě a chtěl bych poděkovat organizátorům, že se do jejího uspořádání pustili. Věřím, že si návštěvníci z Černic i odjinud odnesou nejen pěkné zážitky, ale i užitečné a pěkné výrobky,“ podotkl starosta Černic Vladislav Sloup (OBČAS). Akce se koná za podpory osmého plzeňského obvodu.

Organizátoři připravili i doprovodný program. Návštěvníci si užijí například dětskou střelnici, kde si mohou děti zastřílet ze vzduchovky, fotokoutek se speciálním zubařským křeslem, ukázky kovářské práce včetně možnosti vyrazit si pamětní minci a další atrakce. Vstupné bude pro dospělé 100 korun, pro děti do 15 let a seniory nad 70 let zdarma.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Karel Otruba

Štítky výstava nožů, prodejní výstava, nožíři, unikátní výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Nožíři z celých Čech přijedou do Plzně. Přivezou kuchyňské, vojenské i vyloženě umělecké kousky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.