Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V šumavském areálu Ski&Bike Špičák se poprvé rozjede lanovka 7. prosince. Na sjezdovkách je půl metru sněhu

Novou zimní sezónu zahájí největší areál Plzeňského kraje Ski&Bike Špičák prvním lyžováním téměř na všech upravených sjezdovkách ve čtvrtek 7.prosince. Na sjezdovkách leží v průměru 50 cm sněhu v kombinaci přírodního a technického. Až na malé výjimky v podobě horního úseku dvojky U zalomeného a černé Šance, která je nejprudší v ČR se hned od úvodního dne bude lyžovat na všech tratích.

„To znamená, že otevřeny budou jednička Turistická, dvojka U Zalomeného (bez horní části), celá trojka Slalomová, rodinná Spodní Šance (kotva), vlek i sjezdovky v areálu pro děti a začátečníky pod hotelem Sirotek, dětské hřiště před chatou Blaženka i sjezdovka s vlekem od hlavního parkoviště. Čtyřsedačková lanovka a další vleky se každý den rozjedou v 8,30 hodin a jejich provoz končí v 16 hodin," říká Jan Kasík, vedoucí střediska služeb Ski&Bike Špičák.

Loni lyžařská sezona na Špičáku startovala o devět dnů později 16. prosince 2022 a pouze na jedné sjezdovce. V první dekádě prosince pak v posledních letech začínala před šesti roky – na den přesně také ve čtvrtek 7.12. 2017.

Oproti loňsku skipasy ve Ski&Bike Špičák nezdražily. Celodenní pro dospělého tak nadále jako vloni stojí 890 korun. Dětský vyjde na 640 Kč a rodinný (dva dospělí a neomezený počet vlastních dětí) na 2155 Kč. Při nákupu přes e-shop 10 dnů předem pak areál nabízí další procentuální slevy, stejně jako při pořízení sezónních skipasů v rámci věrnostního programu.

Mimo nové restaurace U Lanovky už své gastro služby v areálu nabídnou i typicky horská hospoda v chatě Blaženka, ski bar před ní ve vyhřívaném stanu a stánek na vrcholu Špičáku. Od čtvrtka je v provozu také lyžařská škola, půjčovna a úschovna vybavení včetně vyhřívaných skříněk pro vysušení bot i dalších věcí.  

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Ski&Bike Špičák, zimní sezona, zahájení zimní sezony, lanovka, skipasy, ceny skipasů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V šumavském areálu Ski&Bike Špičák se poprvé rozjede lanovka 7. prosince. Na sjezdovkách je půl metru sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.