Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Novým majitelem Obchodního centra Plzeň je fond Trigea

Nemovitostní fond Trigea z české finanční skupiny Partners koupil Obchodní centrum Plzeň, které je s více než 27 tisíc metry čtverečními druhé největší ve městě. Areál se 60 obchody a 1100 parkovacími místy, který funguje od roku 2001, je na dálničním přivaděči od Prahy na Rokycanské třídě. Ročně jím projdou tři miliony kupujících. Novinářům to řekla Pavlína Musilová, mediální zástupkyně realitní a poradenské firmy CBRE, která kupujícího zastupovala a bude pro něj centrum spravovat. Cenu transakce neuvedla.

CBRE už spolupracovala s fondem na akvizici kancelářské budovy Louvre v Praze. "Další akvizice přinese zajímavý výnos a diverzifikaci rizika skrze investici do maloobchodního sektoru a nemovitosti s větším počtem nájemců," řekl generální ředitel Trigey Tomáš Trčka. Podle Vítězslava Doležala z CBRE je o nákupní centra v Česku stabilní investorský zájem. "Nájemcům se tam velmi dobře daří a čeští investoři mají dostatek prostředků na akvizice," řekl. Loni v ČR změnilo majitele devět center a letos to má být obdobné.

Obchodní centrum Plzeň tvoří se sousedním nákupním parkem Berounka velkou maloobchodní zónu na východě města. Mezi nájemci s průměrnou dobou smluv 4,2 roku jsou H&M, New Yorker, C&A, Reserved, Deichmann, Electro World, CCC a hypermarket Tesco, který tam je v dlouhodobém pronájmu. "Zapojení OC Plzeň bude významným přínosem pro výkonnost fondu. Výnos na investovaný kapitál se pohybuje nad 12 procenty, což by se mělo plně projevit už ve druhém čtvrtletí tohoto roku," uvedla Trigea na svém webu. Další akvizice nemovitostí, opět mimo Prahu, chystá v polovině roku.

FOTOGALERIE: Představení Sedmi spolčených

Čtvrtek, 21. listopadu 2019, 11:04

Představení Sedmi spolčených
Představení Sedmi spolčených

Partners jsou od roku 2009 největší finančně poradenskou společností v ČR. Má 600 tisíc klientů, 90 poboček a 1700 poradců. Do skupiny, jejíž loňské tržby činily 1,65 miliardy Kč, patří také Partners investiční společnost, Partners bankovní služby, Partners Akademie a Partners media provozující weby Peníze.cz, Finmag.cz a Heroine.cz. Připravuje založení penzijní společnosti na doplňkové spoření.

CBRE Group se sídlem v Los Angeles je podle předloňských výnosů vedoucí světovou společností v realitních službách a investicích. S 90 tisíc zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům ve 480 pobočkách po světě. S 350 zaměstnanci spravuje v ČR téměř 75 objektů komerčních budov o rozloze 1,2 milionu metrů čtverečních.

Autoři | Foto OC Plzeň

Štítky ČR, reality, trh, fondy, firmy, Partners, Plzeň, obchodní centrum, Trigea nemovitostní fond, SICAV, a.s., CBRE Group, Partners Financial Services, Praha, Česko, nemovitost, Louvre, H&M

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novým majitelem Obchodního centra Plzeň je fond Trigea  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.