Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Rokycanští žádají veřejnost o pomoc při hledání vánočního stromu. Zájem je o smrk nebo jedli do 15 metrů výšky

I když do Vánoc je ještě docela daleko, město Rokycany už teď začalo intenzivně hledat svůj vánoční strom. S žádostí o pomoc se radnice obrátila i na občany regionu, zda nemají na svém pozemku vhodný exemplář, který by chtěli v dohledné době odstranit a poskytnou městu. Rokycanští by pro své Masarykovo náměstí rádi získali 13 až 15 metrů vysoký smrk či jedli pravidelného kuželovitého tvaru s neprosychajícími větvemi.

„Nejen občané z Rokycan, ale i z blízkého okolí mohou nabídnout svůj smrk či jedli městu jako vánoční strom. Kromě výšky a tvaru je pro nás důležité, aby ke stromu byla dobrá přístupnost pro jeřáb a soupravu pro odvoz stromu. Vloni měly Rokycany 13 metrů vysokou jedli, kterou věnovala městu Jana Nejedlá z Mirošova,“ uvedl Stanislav Suda, jednatel Lesů města Rokycan, který strom pro město zajišťuje.

Po pokácení lesníci strom prozkoumají, zda není napadený hnilobou. „Pokud někdo chce v blízké době pokácet vzrostlý smrk či jedli, je ideální ho nabídnout městu, kdy bude zdobit hlavní náměstí Rokycan a navíc dotyčný ušetří značné náklady za pokácení a odvoz ze svého pozemku, to zařídí kompletně Lesy města Rokycan. Pokud bude strom růst v Rokycanech, zajistí město také povolení ke kácení,“ doplnil Stanislav Suda. Případné nabídky lze rovnou směrovat na Lesy města Rokycany.

„Vánočnímu stromu budou dominovat led řetězy s hvězdami. U vánočního stromu na Masarykově náměstí bude také letos umístěný betlém, osvícena bude kašna, dále bude vyzdobeno prostranství u Spilky velkým adventním věncem. Ozdobeno bude Malé náměstí, ulice Plzeňská, včetně kruhového objezdu u Střelnice, a Pražská ulice nebo kašna v ulici Míru,“ informovala mluvčí radnice Adriana Jarošová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adriana Jarošová

Štítky vánoční strom, Rokycany hledají vánoční strom, Masarykovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rokycanští žádají veřejnost o pomoc při hledání vánočního stromu. Zájem je o smrk nebo jedli do 15 metrů výšky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.