Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

ANKETA: Navštěvujete nudistické pláže nebo patříte mezi jejich zapřisáhlé odpůrce?

Léto ještě zdaleka nekončí a určitě nabídne ještě celou řadu možností ke koupání. V Česku i v Plzeňském kraji se také můžete koupat a slunit bez plavek na několika nudistických plážích. Najdete je nejen v Plzni, ale komunita příznivců naturismu funguje i v Klatovech nebo u Ejpovické nádrže na Rokycansku. Mnoho nudistických pláží i kempů navštěvují Češi také v zahraničí. V naší nové anketě se vás tentokrát zeptáme, zda využíváte nudistické pláže. Patříte mezi jejich fanoušky? Stydíte se? Nebo jste jejich zapřisáhlí odpůrci, kteří by tam nikdy nevkročili? Hlasujte pod článkem.

Nejznámějším a nejoblíbenějším místem pro přírodní koupání bez plavek je v Plzeňském kraji část vyhrazené pláže u Boleveckého rybníka v Plzni. Nachází se mezi stromy nedaleko od vstupu na Ostende. Navštěvují ji i rodiny s dětmi. Letos na místě vznikly proutěné zástěny, které mají zajišťovat větší diskrétnost a oddělovat nudisty od nechtěných pohledů ostatních návštěvníků pláže, kteří procházejí kolem.

Dlouhá léta naturisté v Plzni využívají také pláž u Borské přehrady, kde dříve fungoval i známý nudistický kemp. Ten byl před lety uzavřen. Nudistická pláž není oficiální, ale umožnila ji dohoda s vedení centrálního městského obvodu. Nudisté tam mají z případě zájmu přístup z areálu Škodalandu. Bohužel voda ke koupání v přehradě je každoročně od začátku sezóny nevhodná ke koupání. Ze zdravotních důvodů je zde koupání jen na vlastní nebezpečí.

Další neoficiální komunita naturistů se schází nedaleko od Klatov v jedné části známé pískovny u Beňov. Bez plavek se na pískovně schází několik desítek lidí. Nudistická část není nijak oddělena ani vyhrazena, jde v tomto případě o zvykovou záležitost. Nudisté v regionu využívají ještě jednu známou oblast, kterou je Ejpovická nádrž. Naturisté chodí na skalnatý břeh, kde mají několik diskrétnějších míst. Nachází se naproti oficiálnímu kempu.

Navštěvujete nudistické pláže nebo patříte mezi jejich zapřisáhlé odpůrce?

Celkem hlasovalo1594 čtenářů

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky anketa, nudistická pláž, naturismus, nudisté, naturisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Já viděl Helenu v bazénu náhodou,
závrať jsem z toho měl, co jsem zřel jen nad vodou.
A když se z vody ven zvedla jen víc,
co bylo vidět níž, nelze již říc´.
Já viděl Helenu v bazénu náhodou,
závrať jsem z toho měl, co jsem zřel jen nad vodou.
Jaký div pak, že jsem jak drak,
když se ti ve vaně potápí zrak.

Sobota, 19. srpna 2023, 11:48Odpovědět

ANKETA: Navštěvujete nudistické pláže nebo patříte mezi jejich zapřisáhlé odpůrce?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.