Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Výstavbu desítek nových nájemních bytů pro mladé rodiny, seniory a lidi s hendikepem, chystá město Plzeň

Díky přebytku v hospodaření v loňském roce mohlo město Plzeň uvolnit 160 milionů korun na bytovou výstavbu a rekonstrukci domů. Vzniknout by tak měly na území západočeské metropole desítky nájemních bytů pro mladé rodiny, seniory nebo pro lidi s hendikepem.

„Výstavba městských bytů patří mezi naše priority stejně jako podpora seniorů, samoživitelek, mladých rodin nebo lidí s hendikepem. Máme připravené projekty a vyčleněné peníze. Osobně mám velkou radost z chystané rekonstrukce chátrajícího kulturního domu v Červeném Hrádku, kde do dvou let vznikne celkem osmnáct bytů. Podaří se tak nejen postavit nové byty, ale i zachránit budovu, na jejíž kultivaci místní čekají roky,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký (ANO).

Projekt na přestavbu kulturního domu v Červeném Hrádku získal stavební povolení a termín realizace je naplánovaný na začátek roku 2025. Bývalý kulturní dům proslavil Miloš Jakeš ve svém legendárním projevu z července 1989, kdy samotné komunisty označil za kůl v plotě. Zastupitelstvo města Plzně na rekonstrukci schválilo finanční jištění ve výši 57 milionů korun. „V průběhu května ještě podáme žádost o dotaci ze Státního fondu podpory investic na nájemní bydlení,“ popsala Světlana Budková (STAN), radní pro oblast bytovou včetně sociálního a dostupného bydlení.

Podle informace radní Budkové se v objektu vybuduje 18 malometrážních bytů o dispozici 1+kk o podlahové ploše 30 až 45 metrů čtverečních a komunitní místnost pro sociální službu. „Byty budou určené pro seniory a pro mladé lidi, tedy tzv. startovací,“ dodala Světlana Budková.

Zastupitelé porcovali medvěda a rozdělili 650 milionů z loňského přebytku hospodaření na různé projekty

Při tradičním „porcování medvěda“ na jednání plzeňského městského zastupitelstva se rozdělilo 650 milionů korun z přebytku loňského hospodaření a dalších volných zdrojů na nejrůznější investiční akce i projekty. Peníze umožní například vybudovat...

Dále má město v plánu revitalizovat také dva bytové domy v Tylově ulici, kde se má vystavět 17 bytů. Zastupitelstvo na tento projekt uvolnilo 68 milionů korun. Byty budou určené pro mladé rodiny, samoživitelky, ale také pro seniory a osoby s hendikepem. Dalších 35 milionů korun z přebytku investuje Plzeň do rekonstrukce domu v ulici Na Jíkalce. Pro mladé rodiny, matky s dětmi, ale také pro lidi v produktivním věku tam město vybuduje osm bytů.

Zastupitelé na svém jednání uvolnili 17,5 milionu na projektovou přípravu bytové výstavby v Resslově ulici a na Světovaru. V domě Resslově ulici 13 by tak mělo do budoucna vzniknout 33 bytů, v nových bytových domech na Světovaru cca 150 bytových jednotek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky stavba bytů, novostavby, byty, bytové domy, počet bytů, nová výstavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavbu desítek nových nájemních bytů pro mladé rodiny, seniory a lidi s hendikepem, chystá město Plzeň  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.