Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Exhejtman Bernard vede do krajských voleb koalici STAN, Zelených, hnutí PRO Plzeň a Idealistů

Kandidáty pro krajské volby představilo politické uskupení Starostů a nezávislých se Zelenými, hnutím PRO Plzeň a Idealisty. Jak už jsme avizovali včera, lídrem se stal v pondělí odvolaný hejtman Plzeňského kraje Josef Bernard, který v květnu ukončil členství v ČSSD.

Zástupci všech zmíněných stran a hnutí podepsali smlouvu o koaliční spolupráci a jejich společná kandidátka ponese název Josef Bernard a Starostové (STAN) s podporou Zelených, PRO Plzeň a Idealistů. Uskupení slibuje kandidátní listinu sestavenou především ze zkušených krajských a komunálních politiků.

„Když jsem před lety vstupoval do politiky, lidé mi říkali, že se mi stejně nepovede nic změnit ani prosadit. Ale ukázalo se, že když najdete alespoň pár lidí, kteří nemají žádné postranní úmysly a neřídí je nikdo ze zákulisí, dá se toho udělat poměrně hodně. Dnes zde představujeme kandidátku, na níž jsou lidé, kteří mají Plzeňský kraj rádi a hlavně chtějí, aby se i nadále rozvíjel,“ říká lídr koaliční kandidátky Josef Bernard.

„Naši společnou Kandidátku podporují dlouholetí starostové těch nejúspěšnějších měst a obcí z celého kraje i významné osobnosti z mnoha oborů. Nezapomínáme na ty nejmenší, studenty, rodiny, pracující ani na seniory a handicapované. Do kraje volte starosty a osobnosti, které na vás budou opravdu myslet a pro vás také pracovat,“ připomíná Pavel Čížek, krajský předseda STAN a náměstek hejtmana Plzeňského kraje.

Jedním z prioritních témat, které chce nová koalice řešit ve svém programu, je ochrana přírody, hlavně pak nedostatek vody, který trápí celou naši republiku. „Vážíme si toho, že nás, Zelené, Josef Bernard oslovil ke spolupráci. Náš program se výrazně dotýká otázek životního prostředí. Pro nás Zelené je ochrana klimatu, vody, krajiny zásadní téma. A my v této koalici garantujeme, že ekologie nebude jen marketingový tah,“ zdůrazňuje Jitka Kylišová, spolupředsedkyně Zelených v Plzeňském kraji.

„Spolupráce se STAN byla pro naše hnutí jasnou volbou, máme k sobě blízko myšlenkově i lidsky. Josef Bernard bude skvělý lídr a celé naše hnutí udělá maximum, aby se po volbách mohl opět stát hejtmanem,“ zdůrazňuje Radek Mráz, předseda hnutí PRO PLZEŇ.

„Hnutí Idealisté jsme založili proto, abychom do politiky vnesli hodnoty jako je svoboda, solidarita nebo slušnost, a abychom podpořili osobnosti, které je v politice už úspěšně prosazují. Proto přirozeně podporujeme Josefa Bernarda a rádi se účastníme jeho krajské koalice,“ říká předseda Idealistů Vojtěch Vašák.

Ohodnoť článek

Foto STAN

Štítky STAN, Josef Bernard, volby, kandidátka, Starostové, Zelení, Idealismus, Plzeň, Starostové a nezávislí, koalice, Plzeňský kraj, ČSSD, politika, Pavel Čížek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Exhejtman Bernard vede do krajských voleb koalici STAN, Zelených, hnutí PRO Plzeň a Idealistů  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.