Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zastupitelé z TOP 09 chtějí informace k situaci ve vedení Plzeňského kraje

S velkou nelibostí sleduje TOP 09 jako opoziční strana v krajském zastupitelstvu osobní hádky a vzájemné osobní útoky členů rady Plzeňského kraje na téma pozitivity vyšetření COVID -19 u hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda (ČSSD). Žádné oficiální vysvětlení ani vyjádření k situaci zastupitelé TOP 09 přitom dosud od vedení kraje neobdrželi.

TOP 09 se teď obává možného ohrožení chodu krajského krizového štábu, krajského úřadu a fungování krajské koalice. Od vedení kraje proto požaduje vysvětlení. „Minulý týden se v médiích objevila řada informací o tom, že hejtman Bernard nedodržel karanténu po testování na COVID-19 a že se měl v té době sejít s krizovým štábem kraje a dalšími lidmi. Myslím, že by situaci zklidnilo, kdyby hejtman Bernard vydal jasné prohlášení, v jakém časovém sledu náběry probíhaly a kdy byl v karanténě,“ říká předseda krajské TOP 09 Petr Suchý.

TOP 09 je také znepokojena tím, jakým způsobem funguje v této krizové době komunikace uvnitř krajské koalice. „V posledních dnech jsem zaznamenal spory mezi koaličními politiky v krajském zastupitelstvu. Od některých radních zaznívá kritika chování pana hejtmana a ten zase zvažuje podání trestního oznámení. V této složité době je více než důležité, aby vedení kraje spolupracovalo. Bohužel máme pocit, že tomu tak není a spory v radě ohrožují chod krajského úřadu,“ konstatoval předseda zastupitelského klubu TOP 09 Plzeňského kraje Richard Pikner.

Krajští zastupitelé z TOP 09 teď žádají pravidelné informace k fungování krizového štábu. „Vyzýváme vedení kraje, aby projevilo koaliční jednotu a začalo zastupitelstvo pravidelně informovat o krocích, které připravuje,“ zdůraznil zastupitel Pikner.

Hejtman se naposledy k celé záležitosti vyjádřil 6. dubna, několik dní poté, co oznámil pozitivní test na koronavirus. Tehdy konstatoval, že ho upřímně mrzí, že epidemie a jeho nemoc stává nástrojem politických bojů. „Je mi opravdu líto, že nedokážeme ani v tak vyhrocené době táhnout za jeden provaz. Na druhé straně na sociálních sítích cítím velkou podporu, což mi dodává hodně síly,“ dodal hejtman Josef Bernard.  

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky hejtman, koronavirus, COVID-19, karanténa, rada kraje, TOP 09, Plzeňský kraj, Josef Bernard, ČSSD, krizový štáb, Richard Pikner, Petr Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelé z TOP 09 chtějí informace k situaci ve vedení Plzeňského kraje  |  Politika  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.