Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Natáčení temné minisérie o Králi Šumavy pokračuje, filmaři pracují na dvou řadách najednou

S příběhem legendárního šumavského převaděče Josefa Hasila se mohli diváci seznámit loni, kdy měla premiéru třídílná série Král Šumavy: Fantom temného kraje. Dílo režiséra Davida Ondříčka sklidilo úspěch a pokračování na sebe nenechalo dlouho čekat. Filmaři natáčí rovnou druhou a třetí řadu najednou. Projekt finančně podpořil Plzeňský kraj.

„Diváci si na druhou řadu budou muset počkat ještě rok,“ upozorňuje kreativní producent Krále Šumavy Michal Reitler. Ten si, spolu s Davidem Ondříčkem, v minulých dnech převzal za první řadu hlavní cenu na filmovém festivalu Finále Plzeň za Nejlepší film nebo minisérii: „Chceme pokračování dopřát dostatečnou péči a čas, stejně jako jsme to udělali u první řady. Jsem opravdu rád, za celý tým Krále Šumavy, že kromě silných diváckých ohlasů přišel i silný ohlas od odborníků,“ uvedl.

„Diváci mohou očekávat, že přituhne.“

V následujících dvou řadách budou diváci sledovat nikdy nekončící boj Josefa Hasila hledajícího cestu z komunistického lágru, do nějž byl odsouzen na devět let, stejně jako příběh jeho milé Marie. První sérii natočil David Ondříček, který nyní předal pomyslnou režijní taktovku Damiánu Vondráškovi. Na projekt nicméně dohláží jako režijní supervizor.

„Já si to natáčení užívám z jiné perspektivy než jako režisér. Teď se na to můžu dívat z nadhledu a spíš pomoct radou a kibicováním Damiánovi Vondráškovi, který to celé režíruje. Snažím se s sním od začátku konzultovat každou verzi scénáře, a hlavně mu objasňuji, co jsem tím v první sérii myslel a jak by se postavy měly vyvíjet,“ prozrazuje Ondříček.

„Chceme ukázat nelehkou dobu novou optikou."

„Ze všeho nejvíc řešíme s Davidem Ondříčkem postavy. Zároveň se snažíme co nejvíc navázat na první sérii, abychom divákům ukázali tuhle nelehkou dobu novou optikou. Na Josefa Hasila čekají zásadní životní zkoušky, a zatímco první série se do velké míry věnovala Hasilově bezstarostnému mládí a chování, teď přichází na důsledky jeho konání. Diváci tak mohou očekávat, že přituhne,“ prozradil režisér Vondrášek.

Tvůrci během natáčení zavítají na Šumavu, do Brna, Doksan, Rudolfova a na další místa. „Točíme po celé republice. V dnešní době už nejde jednoduše najít autentické lokace, takže to pro nás je cesta kolem naší země,“ podotýká Vondrášek. 

Natáčení druhé a třetí série podpořil letos Plzeňský kraj částkou 630 000 korun. „Příběh Krále Šumavy připomíná hrůzu doby, kdy se děj samotný odehrál a kterou si mnozí mladí lidé ani neumí představit. Podpořit takovou tvorbu proto považuji za důležité, abychom zachovali obrazem nejen svou historii ale také překrásné prostředí Šumavy,“ dodal hejtman Plzeňského kraje Rudolf Špoták (Piráti). Pokračování série Král Šumavy: Fantom temného kraje budou moci diváci zhlédnout prostřednictvím online streamovací služby Voyo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Voyo

Štítky král Šumavy, převaček, Josef Hasil, filmaři, seriál, natáčení, podpora filmových projektů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Natáčení temné minisérie o Králi Šumavy pokračuje, filmaři pracují na dvou řadách najednou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.