Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vyhlášení hudebních cen Žebřík zařízla opatření proti koronaviru

Největší plzeňskou kulturní akcí, která doplatí na opatření proti koronaviru, bude 28. ročník udělování hudebních cen Žebřík. Populární vyhlášení ankety, které s oblibou navštěvují i mnozí hudebníci se mělo uskutečnit 13. března v plzeňském areálu DEPO2015.

Obvykle na ni přišlo přes tisíc platících návštěvníků. Pořadatelé se pokusí najít jiný termín pro vyhlášení cen. Informoval o tom hlavní organizátor ankety Jarda Hudec. Vláda v úterý zakázala až do odvolání veškeré sportovní a kulturní akce s účastí přes 100 osob.

„Žebřík už do značné míry proběhl, byla to dvouměsíční anketa, která zná svoje výsledky. Měli jsme je v pátek slavnostně odtajnit, je jasné, že termín nedodržíme, žádné vyhlášení nebude," prohlásil na tiskové konferenci Jarda Hudec. Tiskovky se zúčastnil i zpěváci Michal Prokop a Matěj Ruppert. Oba měli na Žebříku vystoupit i se svými skupinami.  

Organizátoři se pokusí najít jiný termín, kdy by mohli uspořádat náhradní vyhlášení cen. „Fanoušci rozhodli o výsledcích ankety. Abychom je pouze někde vytiskli nebo na nějakém soukromém večírku pro méně než 100 lidí vyhlásili, to není ono. Rádi bychom se zamysleli nad možností najít náhradní termín," konstatoval Hudec.

Zatím ale není jasné, jak dlouho budou opatření v souvislosti s nákazou koronavirem trvat. Pořadatelé v současné době také netuší, zda se podaří zajistit účast stejných účinkujících i dalších osob. Mnozí muzikanti nebo další známé osobnosti měly na Žebříku nejen vystupovat, ale třeba jen předávat ceny. Organizátoři nemají v současné době ani jistotu, že budou mít k dispozici objekt DEPO2015, protože

Žebřík je šestihodinová show prošpikovaná koncerty a vyhlašováním celkem 28 cen v devíti kategoriích. Vystoupit měli například Monkey Business, Mňága a Žďorp, či Michal Prokop s Framus Five. V anketě se hlasuje ve dvou kolech, loni se hlasování zúčastnilo zhruba 10 tisíc fanoušků.

Vedle zatím zrušeného Žebříku jsou organizátoři připraveni přesunout také termín další hojně navštěvované akce, kterou je Blik Blik 2020 – Festival světla a umění ve veřejném prostoru. Ten by se měl podle původních plánů uskutečnit ve dnech 27. a 28. března v Lobezském parku v Plzni. Festival navštěvují desetitisíce lidí. 

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky Ceny Žebřík, Žebřík, koronavirus, epidemie koronavirus, koncert, COVID-19, anketa, Michal Prokop, kulturní akce, Matěj Ruppert, Monkey Business, Mňága a Žďorp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyhlášení hudebních cen Žebřík zařízla opatření proti koronaviru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.