Počasí dnes27 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Smrtelné zranění utrpěla žena stojící u silnice, zasáhl ji odražený automobil, do kterého narazil jiný vůz

, aktualizováno 11. dubna 2022, 11:02

Obrovská tragédie se stala v pondělí ráno u Holýšova na jižním Plzeňsku. Do odstaveného a porouchaného vozidla tam narazil jiný automobil. Nárazem odmrštěný vůz značky škoda vletěl do skupinky osob stojících u svodidel. Jedna žena utrpěla velmi těžké zranění, kterému podlehla. Už v neděli odpoledne zasahovali šložky IZS na Tachovsku, kde na železničním přejezdu smetl vlak osobní automobil.   

Nehoda na silnici poblíž Holýšova se stala krátce před sedmou hodinou ráno. „Řidička Škody Favorit jela od Holýšova na Stod. Měla technickou závadu na vozidle, a proto je odstavila. Spolu s ní cestoval ve vozidle ještě muž a šestasedmdesátiletá žena. Všichni opustili vozidlo a dali výstražný trojúhelník. Odstavené vozidlo přehlédl čtyřiačtyřicetiletý řidič dodávky Citroen Jumper a narazil do něj. Vozidlo Favorit bylo odraženo na svodidla a poté do stojících žen,“ popsala tragickou nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

„Vrtulník letecké záchranné služby z místa transportoval ženu ve velmi vážném stavu a se zajištěnými dýchacími cestami na urgentní příjem FN Plzeň. Druhou ženu (78) jsme transportovali s lehkým zraněním do Stodské nemocnice,“ řekla k zásahu Andrea Divišová ze záchranné služby. Po převozu do nemocnice bohužel těžce zraněná spolujezdkyně z osobního automobilu zemřela na následky těžkého zranění.

Silnice byla neprůjezdná téměř až do 11.00 hodin, kolony vozidel stály do Stoda a do Staňkova. Krátce před jedenáctou se podařilo policii provoz obnovit. „Žádáme řidiče, kteří jeli okolo v době střetu a mohli by poskytnout informace k dopravní nehodě, případně kamerové záznamy z vozidla, pokud jsou k dispozici, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala mluvčí policie.

Vlak smetl na přejezdu osobák

Záchranáři vyjížděli v neděli v 18:03 hodin do Boru U Tachova, kde se na přejezdu srazil vlak s osobním automobilem značky Ford. „Na místě záchranáři ošetřili dvě osoby asi patnáctiletého mladíka a jednu ženu. Oba jsme transportovali s lehčími zraněními do Stodské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že šestatřicetiletá řidička vozu značky Ford vjela na železniční přejezd na červené výstražné znamení a následně došlo ke střetu s vlakovou soupravou. Zraněnou řidičku a mladistvou osobu si převzali záchranáři,“ řekla mluvčí policie Hana Kroftová.

Ve vlaku se nacházelo celkem 11 osob, které evakuovali ven hasiči. Při nehodě došlo podle slov mluvčího hasičů Petra Poncara k poškození zabezpečovacího zařízení. Po události byli všichni cestující odvezeni z místa náhradní dopravou. Policisté nyní žádají všechny cestující, aby je kontaktovali na tel. č. 974 337 353 nebo prostřednictvím linky 158.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky tragická nehoda, smrt spolujezdkyně, narazil do stojícího vozu, nehoda na přejezdu, úraz, automobil, Holýšov, policie, Plzeňský kraj, okres Tachov, Ford Motor Company, Stodská nemocnice, a.s., Citroën, Škoda Favorit

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Smrtelné zranění utrpěla žena stojící u silnice, zasáhl ji odražený automobil, do kterého narazil jiný vůz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.