Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na opravu svých silnic dostal Plzeňský kraj od státu dalších 67,8 milionu korun

Další opravy na silnicích II. a III. třídy může rozjet Plzeňský kraj. Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) totiž navýšil pro region finanční prostředky o 67,8 milionu korun. Celková částka poskytnutá kraji z rozpočtu SFDI na rok 2021 se tak zvýší z původních 333,5 milionu korun na 401,4 milionu korun.

Rada Plzeňského kraje dnes schválila dodatek ke smlouvě se Státním fondem dopravní infrastruktury (SFDI). Příjemcem finančních prostředků bude Správa a údržba Plzeňského kraje. Radní zároveň schválili navýšení částky na investiční akce na silnicích a veřejně přístupných účelových komunikacích z rozpočtu kraje ve výši 3,5 milionu korun které poslouží jako spoluúčast na financování staveb.

„SFDI totiž poskytuje na opravy nebo rekonstrukce a modernizace silnic II. a III. třídy financování maximálně do výše 85 procent nákladů a kraj jako vlastník silnic II. a III. třídy zajišťuje spoluúčast z vlastních zdrojů v rozsahu 15 procent, na opravy mostních objektů silnic II. a III. třídy poskytuje SFDI financování ve výši 95 procent nákladů a kraj má pět procent spoluúčast,“ uvedl náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek (STAN).

Díky navýšení peněz ze SFDI mohl kraj schválit přípravu opravy špatného povrchu vozovky mezi Mrákovem a Maxovem na Domažlicku, Horními Kozolupy a Kokašicemi na Tachovsku, Petrovicemi u Sušice a Hartmanicemi na Klatovsku a opravu mostu v Nezdicích u Borov na Klatovsku, jehož současný stav ohrožuje bezpečnost provozu.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky oprava silnic, krajské silnice, peníze na opravu silnic, silnice II. a III. třídy, SFDI, Státní fond dopravní infrastruktury, silnice, oprava, Plzeňský kraj, Rada Plzeňského kraje, Pavel Čížek, okres Klatovy, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na opravu svých silnic dostal Plzeňský kraj od státu dalších 67,8 milionu korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.