Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na řidiče přijíždějící z Prahy do Plzně čeká omezení, začala výměna povrchu vozovky

Letní opravy silnic v Plzeňském kraji jsou v plném proudu. Ode dneška omezí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) provoz na frekventované silnici I/26 z Kyšic až ke Hřbitovní ulici v Plzni. Jedná se o jednu z hlavních příjezdových tras do Plzně od dálnice D5. K úplné uzavírce nedojde, doprava však povede jen jedním jízdním pruhem.

„Jedná se o opravu zhruba 3,2 kilometru dlouhého úseku směrově rozdělené komunikace I/26 na příjezdu do Plzně. Přesné staničení opravy je mezi kilometry 2,74 – 5,94 ve směru na Plzeň, a to od mimoúrovňové křižovatky se silnicí 180 až po ulici Hřbitovní v Plzni,“ přibližuje Adam Koloušek z ŘSD.

Ve zmíněném úseku dělníci vymění povrch vozovky. Součástí stavby je výměna odvodňovacích žlabů a silničních obrub. Výměny se dočká také oplocení v bezprostřední blízkosti komunikace. Rekonstrukcí dále projde i samostatný sjezd na větvi mimoúrovňové křižovatky s ulicí K Fořtovně, který se na hlavní trase nachází.

„Během stavebních úprav na komunikaci I/26 nedojde k úplnému uzavření silnice. Doprava bude svedena do jednoho jízdního pruhu. Práce jsou v řešeném úseku plánovány do 7. 11. letošního roku,“ dodal Koloušek.

Plzeňské ŘSD má na léto připravené opravy 15 úseků státních silnic I. třídy. za 640 milionů korun. Největší akcí za 130 milionů korun je podle provozního náměstka Michala Syřínka rekonstrukce průtahu Horažďovic včetně sítí, která začne 22. července a skončí posledního září. Druhou největší stavbou by měla být právě oprava krytu vozovky v Plzni na přivaděči od Prahy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky doprava, rekonstrukce, výměna povrchu, Plzeň, Praha, D5, omezení, ŘSD, silnice, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Plzeňský kraj, Kyšice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na řidiče přijíždějící z Prahy do Plzně čeká omezení, začala výměna povrchu vozovky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.