Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nové trolejbusy využívající bateriový pohon získá město Plzeň, dojedou i na okraj města

Významného rozšíření se dočká flotila plzeňských trolejbusů, které mohou díky bateriovému pohonu jezdit i mimo tradiční linky, kde není trolejové vedení. Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation začala pracovat na nové dodávce osmi ekologických vozidel s bateriovým pohonem pro západočeskou metropoli.

V letech 2021 a 2022 firma Plzni předá čtyři dvanáctimetrové trolejbusy typu ŠKODA 26Tr a čtyři kloubové trolejbusy typu ŠKODA 27Tr. Vozy budou dodány na základě dříve uzavřených rámcových smluv.

„Pro dopravní podnik během letošního roku vyrobíme čtyři dvanáctimetrové vozy a dva velkokapacitní kloubové trolejbusy, další dva kloubové vozy potom budou dodány na jaře příštího roku,“ potvrdil obchodní manažer škody Electric Radek Kapr. „Nové trolejbusy mohou jezdit i mimo trolejové vedení, což dopravce využívá například při dopravní obsluze okrajových částí města, nákupních center. Řidič v takovém případě přepne na bateriový pohon a může takto ve standardním režimu ujet i několik kilometrů,“ dodal Radek Kapr.

Zájem o moderní škodovácké trolejbusy s bateriemi v poslední době roste. Vozy s tímto řešením dodala Škoda Electric například do Španělska, Itálie, Maďarska nebo Švédska.

Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností, v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává téměř pět tisíc lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Škoda Transportation

Štítky trolejbus, MHD, PMDP, bateriový pohon, troleje, Plzeň, Škoda Transportation, Škoda Electric, Česko, Maďarsko, Škoda 27Tr Solaris, Škoda 26Tr Solaris, Škoda Vagonka, Pars nova, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové trolejbusy využívající bateriový pohon získá město Plzeň, dojedou i na okraj města  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.